szerző:
hvg.hu

Új intézetet létrehozásától várja a HM hatékonyságot

Haditechnikai innovációs és kutatási központ jön létre MH MI néven – írta meg a Magyar Idők, a Jogalappal.hu-ra hivatkozva. A november 15-én kiadott utasítás szerint a lépés célja, hogy centralizálják a honvédség a haditechnikai kutatás-fejlesztési feladatait, és növeljék a védelmi ipar hatékonyságát.  

Az új költségvetési szerv, mely a Magyar Honvédség Parancsnokságának lesz közvetlenül alárendelve, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) és a Magyar Honvédség Logisztikai Központ (MH LK) egyes szervezeti elemeinek kiválásával jön majd létre.  

A honvédség haditechnikai fejlesztésével kapcsolatos hír, hogy a Honvédelmi Minisztérium az eredetileg előirányzott 3,6 milliárd plusz áfa helyett 2,8 milliárdért szerzi be az elektronikus hadviselés kellékeit. Az Európai Unió hivatalos közlönye, a TED szerint a közbeszerzést a 85 éve Münchenben alapított Rohde & Schwarz cég nyerte.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
G. M. Itthon

Ez is egy üzenet: a magyar honvédség elsunnyogja a NATO legnagyobb gyakorlatát

Elkezdődött az elmúlt harminc év legnagyobb NATO-hadgyakorlata, amelyen a 29 tagország mellett részt vesz Svédország és Finnország is. Összesen 50 ezer katona 10 ezer járművel gyakorolja egymás kölcsönös megvédését. A magyar honvédség a hvg.hu kérdését figyelmen kívül hagyva titkolta, milyen erőkkel vesz részt az eseményen. A csapaterő ugyanis önmagában üzenetnek mondható.

MTI Itthon

Szinte teljesen átszervezik a honvédséget

Szétválasztják a Honvéd Vezérkart és a Honvédelmi Minisztériumot, így más fogja irányítani és más fogja vezetni a honvédelmet. Benkő Tibor honvédelmi miniszter nyújtotta be az Országgyűlésnek a Magyar Honvédség új szervezeti rendjéről szóló javaslatot.

Macron szerint nem lehet újratárgyalni a brit kilépési megállapodást

Macron szerint nem lehet újratárgyalni a brit kilépési megállapodást

Az éjszaka megjön a hó

Az éjszaka megjön a hó

Egy hétig bámulhatjuk a meztelen valóságot – januárban újra BIDF

Egy hétig bámulhatjuk a meztelen valóságot – januárban újra BIDF

BKK: a vasárnapi tüntetés miatt több busz és villamos közlekedése is megváltozik

BKK: a vasárnapi tüntetés miatt több busz és villamos közlekedése is megváltozik

Trump bevetette a protekcionizmus prófétáját

Trump bevetette a protekcionizmus prófétáját

Lezuhant egy ukrán vadászrepülő, meghalt a pilóta

Lezuhant egy ukrán vadászrepülő, meghalt a pilóta