szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

L. Simon László korábbi kulturális államtitkár beszélt az áfacsökkentésről, szerinte komoly injekció lenne a kulturális élet szereplői számára, ha a kulturális termékek áfáját 27-ről 5 százalékra csökkentenék.

L. Simon László erről az ATV Egyenes beszéd c. műsorában beszélt, majd azt is elmondta, szerinte nincs pánik a kulturális életben a színházi tao megszüntetése miatt, és az utóbbi időszakban a tao kivezetésére hivatkozva lemondott előadások jelentős része csak papíron létezett.

Hozzátette, az így kiesett pénzek pótlására van tartalék az emberminisztériumnál, ám ennek előadásáról nem tud érdemi információkat megosztani, az érdeklődőket Fekete Péter kulturális államtitkár felé irányította.

L. Simon László szerint az elmúlt évben 37 milliárd tao ment ki a kulturális rendszerből, ebből kevesebb mint 10 milliárd ment állami és önkormányzati fenntartású színházakhoz, néhány milliárd értékes produkciókat előállító független társulatokhoz – mondta a volt kulturális államtitkár, aki szerint joggal merül föl, hogy hol a többi pénz. Azt ugyanakkor cáfolta, hogy az érdekelteket kihagyták volna a döntésből. Szerinte Fekete Péter folyamatosan egyeztet a színházi érdekképviseletekkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mosómedvék törtek be egy bankba Kaliforniában

Mosómedvék törtek be egy bankba Kaliforniában

Pető Andrea: Az erőszaktevő katona nem pusztán erőszakoló, hanem a militarista kultúra része

Pető Andrea: Az erőszaktevő katona nem pusztán erőszakoló, hanem a militarista kultúra része

Kellemetlen hiba a Chrome-ban: hiába kérik, nem törli a webhelyadatokat és a sütiket

Kellemetlen hiba a Chrome-ban: hiába kérik, nem törli a webhelyadatokat és a sütiket