szerző:
hvg.hu/MTI

Tagadni látszanak a hírt, de közleményükben ott olvasható: néhány hétig nem működik majd az osztály.

Ahogy a hvg.hu elsőként megírta, egy időre bezárják a Honvédkórház koraszülöttcentrumát, mert annak működése az orvoshiány miatt ellehetetlenült. Azt írtuk: "A PIC-t a jelenlegi tervek szerint egyelőre két hétre – december végéig zárnák be, a kórház vezetése januárra igyekezne orvosolni a helyzetet, bár magasabb bérek nélkül ennek sikere erősen kétséges."

Be kell zárni a Honvédkórház koraszülöttcentrumát a szakorvoshiány miatt

A sürgősségi centrum és a Podmaniczky utcai telephely után a Honvédkórház koraszülöttcentrumának működése is ellehetetlenült az orvoshiány miatt: a hvg.hu információi szerint december 15-én be is zárják az amúgy országos elismertségű osztályt, mert nincsenek meg a működtetéséhez szükséges személyi feltételek.

A Honvédelmi Minisztérium szerda délután közleményt adott ki, amelyben látszólag tagadja, valójában azonban elismeri, hogy az információnk helytálló volt. Azt írták:

"A napokban megjelent sajtóhírekkel szemben – ahogy arról korábban már tájékoztatást adtunk –, az intézmény koraszülöttosztálya nem zár be. Kapacitáshiány miatt – az illetékes tárcával folyamatosan egyeztetve –

a PIC előreláthatóan 2018. december 16-tól kezdődően rövid időre, átmenetileg elsődlegesen a Semmelweis Egyetem és a Szent János Kórház azonos profilú osztályaira irányítja a veszélyeztetett kismamákat és a koraszülött csecsemőket. Így a biztonságos ellátás folyamatos."

Hozzátették, hogy a Honvédkórház fenntartójaként a honvédelmi tárcának az a határozott célja, hogy továbbra is minden feltételt megteremtve biztosítsa a koraszülöttosztály zavartalan működését.

"A kórház vezetése az osztályon dolgozó és munkát vállaló orvosok és ápolók anyagi megbecsülését kiemelten fontosnak tartja, ezért ösztönzőrendszer bevezetését tervezi. Cél a szakemberhiány mielőbbi pótlása, hogy a PIC ismételten országos hírnevéhez méltó módon tudjon gondoskodni a pici koraszülöttekről.

A Honvédkórház Koraszülött Intenzív Centrum működése néhány héten belül ismételten visszaáll a családok, az édesanyák, a babák szolgálatába."

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
hvg.hu Itthon

Most a radiológushiány miatt vannak veszélyben a betegek a Honvédkórházban

Csak a szerencsén múlt, hogy nem halt még meg beteg a Honvédkórház akut sebészeti ellátást és ügyeletet is adó Podmaniczky utcai telephelyén, amelynek szeptember eleje óta nincs radiológusa. A sürgősségi felvételi hely bezárását már hónapokkal ezelőtt javasolták a kórház főparancsnokának, miután a munkaerő-hiányos helyzet a biztonságos betegellátást veszélyezteti.

Joó Hajnalka Itthon

Nem kapták meg beígért béremelésüket a Honvédkórház sürgősségi centrumának szakdolgozói

Nem, illetve csak részben tartotta be a Honvédkórház sürgősségi centrumának dolgozói felé tett ígéretét az intézmény főparancsnoka: a hvg.hu információi szerint sem a szakdolgozók, sem a szakorvos-jelöltek, rezidensek nem kapták kézhez hétfőn azt a többletpénzt, amellyel az osztály összeomlásának elkerülésére még szeptember elején próbálta marasztalni őket a kórház vezetése.

Első metróját kapta meg a 10 milliós Dzsakarta

Első metróját kapta meg a 10 milliós Dzsakarta

A jubiláló Dzsudzsák: "Épp erről álmodtam"

A jubiláló Dzsudzsák: "Épp erről álmodtam"

Egyenesen a katedrára: Kálmán Olga tanítani fog

Egyenesen a katedrára: Kálmán Olga tanítani fog

Ötvenkét éves lánya után perelte ki az elmaradt gyerektartást egy kaliforniai nő

Ötvenkét éves lánya után perelte ki az elmaradt gyerektartást egy kaliforniai nő

Holnap bejelent valamit a világ legértékesebb cége, lélegzetvisszafojtva várja az iparág

Holnap bejelent valamit a világ legértékesebb cége, lélegzetvisszafojtva várja az iparág

Egyelőre mégsem költözik Jeruzsálembe Románia izraeli nagykövetsége

Egyelőre mégsem költözik Jeruzsálembe Románia izraeli nagykövetsége