szerző:
hvg.hu

Meglepően hangzik, de kézilabdacsarnok épülhet a Sorsok Háza holokausztmúzeum mögé a Józsefvárosban – erről a kerület főépítésze beszélt szerdán egy urbanisztikai eseményen.

Minikonferenciát rendezett a Magyar Urbanisztikai Társaság az általa adományozott, idén 50 éves Hild-díj tiszteletére. Az eseményen több főépítész is beszélt a városaik gyakorlatáról, gondjairól, lehetőségeikről.

Józsefváros főépítésze is ott volt, Iványi Gyöngyvér elmondta, vannak olyan iparterületek, mint a Ganz-telep, amelynek 140 tulajdonosa van, ezért nehéz vele mit kezdeni. Itt az állam segítségére vár az önkormányzat, egyébként a főváros és Józsefváros is a 140 tulajdonos között van.

De az is elhangzott, hogy a hányattatott sorsú, de a tervek szerint 2019-ben megnyíló Sorsok Háza mögötti területtel mi lesz. Érkezett egy megkeresés a kézilabda-szövetségtől, hogy csarnok épülne oda – a terület nem Józsefváros tulajdonában van. Ennek a nagy területnek a másik részein épültek volna fel a Maccabi játékok sportlétesítményei, de ez elmarad, az MTK fog építkezni ide.

A kézilabda-szövetség elnöke Kocsis Máté volt józsefvárosi polgármester, így kapcsolódhatott össze a terület a csarnokkal.

Magyarország kézilabda-Eb-t rendez 2022-ben, Budapesten emiatt 20 ezres multifunkciós csarnok is épül. A Papp László Aréna 12 500 fős kapacitása nem elég, Szegeden, Debrecenben és Veszprémben is fel kell újítani emiatt a csarnokokat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fokozott ellenőrzést rendeltek el Budapesten

Fokozott ellenőrzést rendeltek el Budapesten

Magyar kormányzati oldalakat és szervereket is vírussal fertőztek meg, sok adatot ellophattak a hackerek

Magyar kormányzati oldalakat és szervereket is vírussal fertőztek meg, sok adatot ellophattak a hackerek

Elemzés: az ellenzék végre nem volt ciki

Elemzés: az ellenzék végre nem volt ciki

Mára legfeljebb hószállingózás jut

Mára legfeljebb hószállingózás jut

Az EU meghosszabbította az Oroszország elleni szankciókat

Az EU meghosszabbította az Oroszország elleni szankciókat

"Orbán Viktor egyáltalán nem félt"

"Orbán Viktor egyáltalán nem félt"