szerző:
hvg.hu

Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő rögzített üzenetben biztat a konzultáció kitöltésére. A hangfelvétel végén, jókora szünet után elhangzik, mindez a Fidesz megbízásából készült.

Jó napot kívánok. Bajkai István vagyok, a Fidesz országgyűlési képviselője. Azért hívom, mert a kormány nemzeti konzultációt indított a családok védelméről. Nekünk, magyaroknak a család az első. Én már kitöltöttem a kérdőívet, most arra kérem, hogy amennyiben még nem tette meg, töltse ki Ön is. Döntsünk közösen a családok további támogatásáról. Köszönöm, hogy meghallgatott, és egyben engedje meg, hogy karácsony közeledtével örömteli készülődést kívánjak. Viszonthallásra.

Ezzel a szöveggel hívták fel az Átlátszó egyik újságíróját, ő rögzítette a beszélgetést. A hívás végén jókora szünet, majd több másodperces várakozás után a lényeg: „Elhangzott: a Fidesz megbízásából.”

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója december 3-án jelentette be, hogy a kormánypárt telefonos tájékoztató kampányt indít a most futó, családok védelméről szóló nemzeti konzultációhoz. Hidvéghi elmondta, hogy a kampányban a Fidesz országgyűlési képviselői és választókerületi elnökei fognak beszélni a konzultációról, hogy minél többen töltsék ki és küldjék vissza a kérdőívet.

Az Átlátszó újságírója megjegyzi, telefonszáma azért van meg a Fidesznek, mert ő adta meg valamilyen utcai aláírásgyűjtés során, hátha egyszer személyesen Kubatov Gábor telefonál valami fontos ügyben.

Nem volt szerencséje, csak Bajkai István országgyűlési képviselő, a volt VII. kerületi alpolgármester, és sikeres ügyvéd „hívta” a +3619504175-es számról.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Zsíros fegyverüzletet mondana fel Kanada Hasogdzsi halála miatt

Zsíros fegyverüzletet mondana fel Kanada Hasogdzsi halála miatt

Fekáliával kenhettek össze egy budapesti KDNP-irodát

Fekáliával kenhettek össze egy budapesti KDNP-irodát

Orbán meccsen volt, miközben több ezren tüntettek ellene

Orbán meccsen volt, miközben több ezren tüntettek ellene

Harmincezer ember nyelvvizsgadíját fizette vissza az állam

Harmincezer ember nyelvvizsgadíját fizette vissza az állam

Előrehozzák az egészségügyi béremelést

Előrehozzák az egészségügyi béremelést

Dodonai válasszal kerülte meg Pintér Sándor a kérdést, hogy ő irányítja-e a köztévé őreit

Dodonai válasszal kerülte meg Pintér Sándor a kérdést, hogy ő irányítja-e a köztévé őreit