szerző:
Tetszett a cikk?

A Fidesz-kétharmaddal szembeni egyharmadnak annyi esélye van a parlamentben, mint a kenyér sarkának a Costes asztalára kerülni. Azonnali kérdést azonban tehetnek fel, erre Orbán Viktornak is válaszolnia kell. Vagy legalábbis mondania valamit. Egy évvel ezelőtt ezen a napon a terrorizmusért körözött Gaith Pharaonról kérdezték Orbánt, mire ő azt mondta: boldog karácsonyt.

Hogy van az, hogy itt terrorizmusért is körözött emberek flangálhatnak az ön közelében? Kiderült Ghaith Pharaonról, hogy önhöz érkezett vacsorára, kiderült Ghaith Pharaonról, hogy az ön vejével üzletel. Hogy van ez, magyarázza meg! És kérdésem az, örökölnek-e valamit Ghaith Pharaon vagyonából, és hogy milyen garanciát tud adni arra a magyar embereknek, hogy nem ön jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot?

Ezt a kérdést tette fel egy évvel ezelőtt az LMP-s Demeter Márta Orbán Viktornak a parlamentben azonnali kérdésként.

A miniszterelnök felállt, felcsíptette mikrofonját, majd ezt mondta:

Hát, ööö, mélyen tisztelt elnök úr, tisztelt képviselőtársam, ööö, boldog karácsonyt kívánok!

Az eredmény: hangos nevetés a Fidesz padsoraiban.

 

Azóta annyi változott, hogy egy év elteltével az ellenzék közel 3000 javaslat benyújtásával próbálta megállítani a kormányt abban, hogy az elfogadja a "rabszolgatörvényt", de hiába sípoltak, Kövér Lászlót és a Fidesz-frakciót nem tudták megfékezni.

Azonban Orbán júliusban azt mondta, az év végén tart majd egy sajtótájékoztatót, ahol minden kérdésre válaszol. Az RTL Klub megkérdezte Havasi Bertalan kormányfői sajtófőnököt, Orbán megtartja-e ígéretét, de nem kaptak választ. Decemberből van még néhány nap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump utolsó elnöki napján még megkötött egy 23 milliárd dolláros fegyverüzletet

Trump utolsó elnöki napján még megkötött egy 23 milliárd dolláros fegyverüzletet

Szakértők szerint hamarosan bekövetkezik az első halálos kibertámadás

Szakértők szerint hamarosan bekövetkezik az első halálos kibertámadás

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök