szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kossuth téren kezdődött spontán tüntetés résztvevői a Fidesz Lendvay utcai székházához vonultak.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

A hevesebb demonstrálók benyomták a rendőrsorfalat a Lendvay utcába, mögöttük azonban összezárt a sorfal, így benn is ragadtak. A rendőrök egyelőre nem intézkednek ellenük.

Kollégánk is bejutott, az egyenruhások azt tanácsolják nekik, hogy a saját biztonságuk érdekében húzódjanak hátra, majd egyesével elkezdték kivezetni őket a sorfal mögül. Eközben két tüntető feljutott a székház erkélyére.

Élő közvetítésünket itt követheti.

A két demonstráló háromnegyed hétkor mászott le, a tömeg megtapsolta őket.

A demonstrálók többsége elvonult – a hírek szerint a Kossuth tér felé vették az irányt –, többen azonban a Lendvay utcánál maradtak, és megpróbáltak átjutni a rendőrsorfalon. Az egyenruhások paprikaspray-t is bevetettek.

A túlóratörvény elfogadása miatt kirobbant parlamenti botrányról és az azt követő tüntetésekről itt olvashatnak bővebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!