szerző:
hvg.hu

A rendőrség közlése szerint nekirontottak a rendőrsorfalnak, és ezért.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Közleményt adott ki a rendőrség a péntek este történtekkel kapcsolatban, ebben azt írják, bűncselekmény gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök a Kossuth téren.

A közlemény szerint a

Kossuth téren az agresszíven viselkedő tömegből három férfi a rendőrökre támadt, nekirontott a sorfalnak, lökdöste azt. A férfiakat – akik közül egyikük az arcát maszkkal eltakarta – a rendőrök kiemelték a csoportosulásból, és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítják.

Azt is hozzátették, hogy az elmúlt két nap demonstrációinak biztosításakor összesen 14 rendőr sérült meg, és közölték azt is, hogy "az erőszakos, vandál cselekmények elkövetői között 11 büntetett előéletű volt".

Korábban azt is közölték, hogy könnygázt vetettek be a tüntetőkkel szemben, akik a rendőrségi közlemény szerint agresszívak voltak, és többen jogellenesen maszkkal, gázálarccal takarják el az arcukat, valamint folyamatosan dobálták a rendőröket. Mint írták, a rendőrség többszöri felszólítást követően könnygázt alkalmazott.

Feltételezhetően az egyik előállított ember látható azon a videón, amit a 444.hu vágott az élő videófolyamunkból, és amelyen az látható, ahogy kiemelnek egy férfit, aki lisztet szórt a rendőrökre.

Az eseményeket itt követhetik vissza percről percre!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Baleset érte, halálra fagyott a bikinis túrázó

Baleset érte, halálra fagyott a bikinis túrázó

Sokan pályázhatnak Andy Vajna kaszinóira

Sokan pályázhatnak Andy Vajna kaszinóira

Börtön is járhat a himnusz iránti tiszteletlenségért Hongkongban

Börtön is járhat a himnusz iránti tiszteletlenségért Hongkongban

Gyomirtót mutattak ki Franciaországban kapható pelenkákban

Gyomirtót mutattak ki Franciaországban kapható pelenkákban

Ilyen is van már: ez a headset tudja, hova néz a viselője

Ilyen is van már: ez a headset tudja, hova néz a viselője

Új magyar alkalmazás készült, amellyel csereberélheti és el is adhatja megunt ruháit

Új magyar alkalmazás készült, amellyel csereberélheti és el is adhatja megunt ruháit