szerző:
hvg.hu

Ő volt, akit korábban hírbe hoztak 4 éves lányának megerőszakolásával.

Bár korábban megtagadta, most mégis vállalja a hazugságvizsgálatot az a román férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolta 4 éves kislányát október elején – írja a 24.hu, amelynek a férfi ügyvédje megerősítette a portál értesülését.

"Egy hozzátartozó értesített arról, hogy az apa vállalja a poligráfos vizsgálatot. Az ügyészség fogja majd eldönteni, hogy sort kerítenek-e rá, és ha igen, mikor" – mondta a lap megkeresésére Tímár Mátyás, a gyanúsított védője.

A szakértői vélemény szerint a román férfi nem egyedül, hanem egy ismerősével együtt erőszakolhatta meg a kislányát. Ennek alapján tartóztatták le decemberben a kétgyermekes apát. A lány azt mondta, hogy egy általa nem ismert férfival bántotta az apja.

"A kislány jobban tud románul, mint magyarul, ezért indítványoztuk, hogy a szakértő román tolmács jelenlétében is hallgassa meg a kislányt. Nincs információnk arról, hogy ez megtörtént-e már. Ügyfelem részletes vallomást tett a letartóztatásakor, és elmondta, hogy mit csinált aznap. Azóta egyszer sem hallgatták ki. A kislány nevelőszüleit tanúként hallgatták ki, terhelő vallomást tettek" – mondta a férfi ügyvédje.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója a férfi decemberi őrizetbe vétele után azonnal elrendelte a letartóztatását. Ez néhány nap múlva, január 14-én járt volna le, de a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjének közlése szerint az ügyészség ma indítványozta a gyanúsított letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítását.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elsüllyedt egy menekülteket szállító csónak, 120 ember tűnt el

Elsüllyedt egy menekülteket szállító csónak, 120 ember tűnt el

A hármasok és a nyolcasok futottak be a hatos lottón

A hármasok és a nyolcasok futottak be a hatos lottón

Pokolgép robbanhatott Észak-Írországban

Pokolgép robbanhatott Észak-Írországban

Újra jön a nagy havazás, hat megyére adják ki a figyelmeztetést

Újra jön a nagy havazás, hat megyére adják ki a figyelmeztetést

A tévészékháznál tüntetett a Momentum a melegeket gyógyító műsor miatt

A tévészékháznál tüntetett a Momentum a melegeket gyógyító műsor miatt

Kis segítséget ad az állam az eléggé halott motorkerékpár-piacnak

Kis segítséget ad az állam az eléggé halott motorkerékpár-piacnak