szerző:
hvg.hu

Most emeltek vádat a férfi ellen, aki megütötte a rollerest, mert az majdnem elgázolta az élettársát.

Halált okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki tavaly az utcán megütött egy rollerest, aki később belehalt a sérülésébe.

A vádirat szerint a 42 éves férfi tavaly áprilisban éppen kereket cserélt az autóján a VII. kerületben az Alsóerdő soron az élettársa társaságában, amikor a nő és a jármű közötti szűk helyen – hátulról érkezve – elhaladt egy rolleres. A rolleres a szűk hely miatt majdnem nekiütközött a nőnek, aki ijedtében felkiáltott, erre a vádlott rászólt a rolleresre, hogy figyeljen jobban.

A szóváltásból lökdösődés, dulakodás alakult ki, a férfi végül nagy erővel megütötte a rolleres fejét, aki elesett fejét az aszfaltba ütötte, és eszméletét vesztette. A nő hívta a mentőket, egy járókelő pedig a rendőrséget is értesítette, a vádlott pedig egy pólót tett a sértett feje alá.

A rolleres ennek ellenére koponyasérülést szenvedett, és a szakszerű orvosi ellátás ellenére a sérülés következtében 9 nappal később életét vesztette.

A halált okozó testi sértés bűntettét a törvény 8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Rendőrkadétokat robbantottak fel Bogotában

Rendőrkadétokat robbantottak fel Bogotában

Majdnem 10 millió forintra büntette a Médiatanács a TV2-t

Majdnem 10 millió forintra büntette a Médiatanács a TV2-t

4000 GB adat fér el ezen a pendrive-on

4000 GB adat fér el ezen a pendrive-on

Videó: simán felmegy a sípályán a hernyótalpas Dacia

Videó: simán felmegy a sípályán a hernyótalpas Dacia

A szuperhősöket legyőzte az ego

A szuperhősöket legyőzte az ego

Megkezdték a Dunába lőtt zsidók felkutatását

Megkezdték a Dunába lőtt zsidók felkutatását