szerző:
hvg.hu

Papp Dániellel szeretnének beszélni és egy társadalmi célú hirdetést leadatni.

Hétfőn ismét visszament az MTVA székházához a független Hadházy Ákos és Szél Bernadett, ám ezúttal először be sem jutottak a köztévé épületébe - ahogy az Szél facebookos élő közvetítéséből kiderült.

A két politikus azt mondta, egyrészt azért mentek hétfőn az MTVA székházához, hogy Papp Dániellel, az MTVA vezérigazgatójával beszéljenek, mert nem lehet belenyugodni, hogy egy közintézmény vezetője nem hajlandó ellenzéki képviselőkkel beszélni, másrészt azért, hogy egy közérdekű közleményt, vagy társadalmi célú hirdetést feladjanak, amit Hadházy egy pendrive-on vitt magával. Elmondása szerint az Európai Ügyészséghez való csatlakozási kampányról szólna a hirdetés. Magukkal vitték az ellenzéki 5 pontot is.

A két képviselő először a főbejáraton próbált bejutni, innen egy oldalbejárathoz irányították őket, amely azonban zárva volt, ezután pedig a főbejáraton sem tudtak már bejutni annak ellenére, hogy mindkettejüknél ott volt a képviselői kártyájuk is és a törvény is, amely arról rendelkezik, hogy a képviselők bemehetnek a közintézményekbe.

A képviselők végül akkor jutottak be az épületbe, amikor különböző műsorokba érkeztek vendégek, és a képviselőkhöz kiment beszélni egy, az MTVA kommunikációs igazgatójaként bemutatkozó nő. A politikusokkal érkező újságírókat már nem engedték be az épületbe.

A kommunikációs igazgató azt mondta a politikusoknak, hogy Papp Dániel nem ér rá, de kijelölnek valakit, aki nyilatkozni fog nekik, bár Hadházy többször felhívta a nő figyelmét, hogy nem újságírók, és nem azt szeretnék, hogy nyilatkozzanak nekik, hanem csak Papp Dániellel beszélni, és a közérdekű közleményüket feladni. A nő végül türelmet kért tőlük, bár azt mondta, Papp Dániel nem valószínű, hogy rá fog érni, de a hirdetés ügyében meglátják mit tehetnek.

A kommunikációs igazgató végül azt mondta nekik, hogy menjenek át együtt az M épületbe feladni a hirdetésüket, de Hadházy ettől ódzkodott, mondván ki tudja, hogy ott nem zárt ajtók várják-e majd őket ismét.

Hadházy nem sokkal később azt mondta, nem mennek sehova, inkább megvárják a hírigazgatót, hogy átadják neki a pendrive-on hozott anyagot. A kommunikációs igazgató megígérte a képviselőknek, hogy beszélhetnek a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatójával, aki átveszi tőlük a közérdekű közleményt, amit fel szeretnének adni.

A kommunikációs igazgató megpróbálta meggyőzni a képviselőket, hogy menjenek át az M épületbe, ahol a vezérigazgató, Dobos Menyhért várja őket, de Hadházy elhárította ezt, és azt kérte, inkább az igazgató jöjjön át hozzájuk, mert attól tartottak, ha kimennek, kizárják őket az épületből. Szél túsztárgyaláshoz hasonlította a helyzetet, közben az MTVA egyik operatőre folyamatosan kamerázta, mi történik.

A képviselők szerint azért akarták őket elküldeni az épületből, mert itt vannak a Kossuth rádió stúdiói. Úgy gondolják, a kommunikációs igazgató attól félt, hogy Szél és Hadházy valahogy bejutnak az egyik stúdióba. A képviselők leszögezték, hogy Dobosnak is szívesen átadják az anyagot, amit hoztak, de mindenképpen beszélni szeretnének Papp Dániellel is.

Szél hangsúlyozta: ők csak a munkájukat végzik, szerinte ugyanis hiába szólalnak fel a parlamentben, azt a kormánypárti politikusok rendszerint semmibe veszik, ezért van szükség arra, hogy a közmédiában tegyék közzé álláspontjukat.

Időközben megjelentek azok a fegyveres biztonsági őrök is, akiknek egy csoportja decemberben erőszakkal kidobta a képviselőket az épületből.

A kommunikációs igazgató továbbra is szerette volna meggyőzni a politikusokat, hogy az M épületben tárgyaljanak Dobossal, de sem Hadházy, sem Szél nem állt kötélnek. Hadházy végül átadott egy példányt a kommunikációs igazgatónak a társadalmi célú hirdetés tervezetéből, amit a köztévében szeretne közzétenni. A kommunikációs igazgató megígérte a képviselőknek, hogy a dokumentumot átadja Dobosnak.

Szél azt ígérte, addig nem mennek haza, míg nem sikerül beszélniük Papp Dániellel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Trump: Nem játszom össze Moszkvával

Trump: Nem játszom össze Moszkvával

Fotók: Klimt-domborművet találhattak egy nagykörúti lakásban

Fotók: Klimt-domborművet találhattak egy nagykörúti lakásban

Rossz lábát műtötték meg, és csak akkor kapott kártérítést, amikor a médiához fordult

Rossz lábát műtötték meg, és csak akkor kapott kártérítést, amikor a médiához fordult

Felkészülten várják az EU-s vezetők May új ötleteit

Felkészülten várják az EU-s vezetők May új ötleteit

Három év alatt háromszorosára nőtt a lakásépítési kedv

Három év alatt háromszorosára nőtt a lakásépítési kedv

Végelszámolás alatt áll Tiborcz István egyik cége

Végelszámolás alatt áll Tiborcz István egyik cége