szerző:
D.B.G.
Tetszett a cikk?

Vállalhatatlan, ami a videón látható – mondta Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke arról a felvételről, amely Sneider Tamás esküvőjén készült. A képeken a párt jelenlegi vezetőjének felesége náci karlendítésre emlékeztető kézmozdulatokat tesz.

Vasárnap hozta nyilvánosságra a Hír Tv azt három évvel ezelőtti felvételt, amelyen Sneider Tamás jelenlegi Jobbik-elnök és felesége látható. A vágott anyagból kiderült, hogy a politikus ügyvéd feleségének karlendítései mellett homoszexuális, illetve rasszista vicceket is mesél a vőfély.

©

Az ilyen videóról mindenkinek ugyanaz a véleménye, nem vállalható, és ezt szerintem az is úgy gondolja, aki tette – mondta a hvg.hu-nak Vona.

A Jobbik volt elnöke szerint azonban nem szabad elviccelni az ilyen eseteket.

A felvételekkel kapcsolatban a 444-nek reagált Sneider, aki azt mondta: a képsorokon az látható, hogy „szórakoznak és poénkodnak” a meghívottak. Ezzel szemben Vona Gábor lapunknak azt mondta:

Szerintem nyilvánosan kellene elnézést kérni, de nem tisztem és feladatom már a Jobbik ügyeiben nyilatkozni, aminek jelen esetben nagyon örülök.

A hvg.hu úgy tudja: a Jobbik vezetése már tavaly decemberben kapott jelzést, arról hogy van egy felvétel Sneider Tamás esküvőjéről, amelynek „nem fognak örülni az ellenzéki párt vezetői”. Vona Gábor erről az „üzenetről” nem tudott, de azt elmondta: a Fidesz az ilyen felvételekkel is próbál éket verni a baloldali ellenzéki pártok és a Jobbik együttműködése közé.

Ez már az EP-kampány része – zárta a volt pártelnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!