szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bíróság perújítást rendelt el, mivel a börtönben ülő Jozef Rohác bérgyilkos azt mondta, ő ölte meg Prisztás Józsefet, és nem Portikék, akiket gyanúsítanak. A rendőrség ezt másképp gondolja.

Hétfőn kezdődik a Prisztás-gyilkosság újratárgyalása, miután a bíróság ősszel perújítást rendelt el, írja az Index. Prisztás József vállalkozót 1996. november elsején ölték meg, az ügyben Portik Tamást, az ő egyik emberét, H. Istvánt, illetve egy őket segítő férfit, F. Ferencet gyanúsítják.

A törvényszék február 10-én tizenegy év fegyházra ítélte Portik Tamást felbujtás miatt, de később az Aranykéz utcai merényletben és a Fenyő-gyilkosságban már jogerősen elítélt Jozef Rohác szlovák bérgyilkos azt állította: nem H. István, hanem ő lőtte le Prisztást.

Így az ügyet újra kell tárgyalni, de a rendőrség nem hiszi el Rohácnak, hogy ő ölte meg Prisztás Józsefet, például azért, mert nem tudta megmondani, hogy mikor követte el a gyilkosságot pontosan, sem azt, hogy milyen színű autóval volt Prisztás József, amikor lelőtte. Álláspontjuk szerint csak azért vállalja magára a bűnösséget Rohác, mert neki "már úgyis mindegy", és bűntársát, Portik Tamást akarja menteni.

(A képen a gyanúsított Portik Tamás korábbi tárgyalásán.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csalásra is képes volt, csak hogy vakcinához jusson egy kanadai mogul

Csalásra is képes volt, csak hogy vakcinához jusson egy kanadai mogul

GKI: az emberek úgy érzik, pénzügyi helyzetük javul

GKI: az emberek úgy érzik, pénzügyi helyzetük javul

Környezetbarát lesz a felújított Lánchíd közvilágítása

Környezetbarát lesz a felújított Lánchíd közvilágítása