szerző:
hvg.hu

Lezárásokra és a menetrend változásaira érdemes felkészülni.

Március 15-én és 16-án Budapest több pontján – többek között pénteken a Kossuth Lajos téren, a budai Várban, a Várkert Bazárban, és a Múzeum körúton, szombaton pedig az Andrássy úton – rendeznek ünnepi programokat, megemlékezéseket. A rendezvények miatt az érintett belvárosi fő közlekedési útvonalakat lezárják, ezért több közösségi közlekedési járat útvonala változik – figyelmeztetett a BKK.

Az M3-as metró március 15-én egész nap, 16-án és 17-én pedig egészen 20:30-ig Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár. A BKK kéri, hogy aki teheti, az ünnepi rendezvények helyszínét elsősorban a metrókkal közelítsék meg.

Március 15-én

 • A 47-es és a 49-es villamos egész nap nem jár. A Városház tér és a Móricz Zsigmond körtér között a meghosszabbított útvonalú 61-es villamossal, Kelenföld vasútállomás és a körtért között pedig a meghosszabbított útvonalú 56A villamossal lehet utazni.
 • A 100E repülőtéri buszjárat egész nap a Kálvin tér és a Liszt Ferenc Airport 2 között, rövidített útvonalon jár.
 • A 16-os, a 16A és a 916-os busz egész nap két szakaszon közlekedik, a Széll Kálmán tér felől a Kapisztrán tér, a Deák Ferenc tér felől pedig a Dísz térig.
 • A 2-es villamos az első járatindulástól várhatóan 11 óráig rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth tér között visz utasokat.
 • A 9-es busz a Bajcsy-Zsilinszky út helyett egész nap a Nagykörúton közlekedik.
 • Az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es és a 133E busz várhatóan 13:30 és 18:30 között két szakaszra osztva közlekedik: a pesti végállomásától a Blaha Lujza térig, a budai végállomásától pedig a Szent Gellért térig (5-ös, 8E, 110-es, 112-es), illetve a Döbrentei térig (7-es, 133E). A 178-as busz ugyanebben az időszakban rövidített útvonalon, a Naphegy tér és a Szent Gellért tér között visz utasokat.
 • A 15-ös és a 115-ös busz egész nap rövidített útvonalon, észak-pesti végállomásától a Kossuth térig jár.
 • Várhatóan 11:50 és 15:20 között a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út és a Margit híd, budai hídfő között, a 19-es villamos Kelenföld vasútállomás és a Batthyány tér között közlekedik, míg a 41-es villamos a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között a Széll Kálmán tér érintésével jár.

Március 16-án

 • A 4-es és a 6-os villamos várhatóan 12 és 13 óra között Dél-Buda felől csak a Blaha Lujza térig, a Széll Kálmán tér felől pedig csak az Oktogonig közlekedik. A Blaha Lujza tér és a Király utca között is közlekedik egy villamosszerelvény, amely csak a Blaha Lujza téren történő átszállással érhető el.
 • A 20E autóbusz várhatóan 13 óra és 13:40 között a Hungária körút–Zichy Mihály út– Dvořák sétány útvonalra terelve közlekedik.
 • A 30-as, a 30A és a 230-as busz várhatóan 13 óra és 13:40 között a Dvořák sétány–Zichy Mihály út–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út útvonalra terelve közlekedik.
 • A 70-es trolibusz az Erzsébet királyné útja, aluljáró, valamint a 78-as trolibusz a Keleti pályaudvar felől várhatóan 10 és 12 óra között csak az Akácfa utca megállóig közlekedik.
 • A 73-as trolibusz várhatóan 12 és 13 óra között nem közlekedik.
 • A 75-ös trolibusz várhatóan 13 óra és 13:40 között az Állatkerti körút–Hermina út–Ajtósi Dürer sor útvonalra terelve közlekedik, megállva a 72-es trolibusz megállóiban.
 • A 76-os trolibusz várhatóan 12 és 13 óra között a Jászai Mari tér felől csak a Lehel térig, a Keleti pályaudvar felől pedig – a Wesselényi utca megállótól a 74-es troli útvonalára terelve – a Károly körútig közlekedik.
 • A 105-ös busz várhatóan 9:50 és 13:40 között az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán közlekedik, ezért a Hősök tere és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti megállóit nem érinti.

 

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Tömeggyilkosság Új-Zélandon: 1,5 millió videót törölt a Facebook, 1,2 milliót a feltöltés pillanatában

Tömeggyilkosság Új-Zélandon: 1,5 millió videót törölt a Facebook, 1,2 milliót a feltöltés pillanatában

Kínai tudósok egereket vittek az űrbe, és úgy néz ki, megérte

Kínai tudósok egereket vittek az űrbe, és úgy néz ki, megérte

Van egy kis problémánk Jázmin hercegnővel az Aladdin új szinkronos előzetesében

Van egy kis problémánk Jázmin hercegnővel az Aladdin új szinkronos előzetesében

37-et dekázott a Miniszterelnökség EU-ügyi államtitkára

37-et dekázott a Miniszterelnökség EU-ügyi államtitkára

14 éves fiú rabolt ki egy másikat Győrben

14 éves fiú rabolt ki egy másikat Győrben

Mi lesz veled, Spanyolország? A klímaváltozás miatt váratlan mértékben megugrott a hőmérséklet

Mi lesz veled, Spanyolország? A klímaváltozás miatt váratlan mértékben megugrott a hőmérséklet