szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Origo, és a Lokál után a karaktergyilkos támadást eredetileg elindító Ripost elleni sajtópert is megnyerte első fokon Nagy Blanka, akit a kormányközeli lapok azzal próbáltak lejáratni, hogy több tárgyból is bukásra áll. Ez azt jelenti, hogy a bíróság kimondta: Ómolnár Miklós lapjának is le kell hoznia a hazugságokat helyreigazító közleményt.

Ahogy megírtuk, először az Origo, majd a Lokál, végül kedden az eredeti cikket közlő Ripost ellen indított sajtópert is megnyerte Nagy Blanka, akiről azt állították, hogy „több tárgyból bukásra áll, illetve hogy iskolába is alig jár, továbbá, hogy hiányzásai meghaladják a törvény által lehetővé tett mértéket”. Erről az MSZP közösségi oldalára kitett videón tájékoztatta a nyilvánosságot. Az elsőfokú ítélet nem jogerős.

A bírság a korábbi ítéletekhez hasonlóan kimondta, hogy valótlan, amit az ellenzéki tüntetéseken mondott beszédeivel ismertté vált diáklányról híreszteltek, ezért le kell hozniuk a kért helyreigazítást.

Korábban a lány ügyvédje, Litresits András elmondta: még a kormányoldali lapok álltak elő azzal, hogy hallgassák meg Blanka szüleit és az osztályfőnökét a hazugságnak bizonyult állítások bizonyítására. Nagy Blanka elektronikus bizonyítványaiból viszont már önmagában kiderült, hogy semmiből nem állt vagy áll bukásra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Apple szerint azért perli őket az Epic Games, hogy reklámozza a Fortnite-ot

Az Apple szerint azért perli őket az Epic Games, hogy reklámozza a Fortnite-ot

Az önvezető autó halálos balesete után a sofőr ellen emeltek vádat Amerikában

Az önvezető autó halálos balesete után a sofőr ellen emeltek vádat Amerikában

Szabó Győző: Vidnyánszkynak nincs lelkiismerete?

Szabó Győző: Vidnyánszkynak nincs lelkiismerete?