szerző:
hvg.hu

Ellenzéki képviselők öt pontnyi követeléssel érkeztek az MTVA-hoz, de csak kiragasztani tudták a lapokat, mert megint nem engedték be őket.

Követeléseket szeretne a köztévében beolvasni Szél Bernadett, aki harmadmagával szeretne belépni a Kunigundai utcai épületbe. Erről élő Facebook-bejelentkezésben számol be. Több politikus több helyről próbált bejutni az épületbe, a parkolóig jutottak.

Az ellenzékiek közül Mellár Tamás és Tordai Bence Párbeszéd-képviselő, Berg Dániel Momentum-politikus, Varju László DK-s képviselő és a független Hadházy Ákos is jelen van. Arról beszélnek, milyen ritkán hívják be őket a köztévébe. Egyelőre olyan ígéretet kaptak, hogy valaki fogadja őket a televízió részéről. Szél szerint nem tűrheti az ellenzék, hogy a kormány propagandaeszközzé silányítsa a köztévét.

A parkolóban a képviselők orra előtt csapták be az ajtót "itt nincs személyforgalom" felkiáltással, miután egy másik, köztévés személy bement ugyanott. A képviselőket a biztonságiak arra hivatkozva nem engedik be az épületekbe, mert szerintük a házirend szerint erre nincs lehetőség, de a politikusok szerint a törvény lehetőséget adna arra, hogy képviselőként bemenjenek.

Szél Bernadett szerint közpénzből tartanak fent egy magánterületet, a politikusokat fegyveres biztonságiak kísérgetik az épületek között.

A követeléseiket a politikusok kiragasztották a tévé épületére.

©

A követelések között szerepel, hogy konszenzusos vezető kerüljön a Médiatanács élére és alakuljon paritásos Médiatanács, hogy törvényileg tiltsák be a fizetett kormánypropagandát a közmédiában, hogy ne cenzúrázzák a pártok és civil szervezetek közleményeit, hogy minden jelentős beruházásnál tüntessék fel, hogy mekkora uniós támogatásból valósult meg, hogy minden párt egyenlő, valódi megjelenést kaphasson a közmédiában, amelynek a költségvetését csökkentsék harmadára, a pénzt pedig fordítsák az egészségügyre és oktatásra.

Szél azt mondta, ezek az ellenzéki pártok közös követelései, akciójuk pedig egy figyelemfelhívó akció.

A politikusok később sajótájékoztatót is tartottak, itt elmondták, hogy Papp Dániel MTVA-vezérigazgatónak akarták átadni az öt pontos követelésüket, mert különben a választás tisztasága nem fog megvalósulni, ugyanis a jelen állapotok mellett az ellenzékről és a programjáról nem derül ki semmi a köztévéből. Szél Bernadett megfogalmazása szerint

a fideszesek maguk alá gyűrték az egész közmédiát, az egész szabad médiát, megszüntették a sajtószabadságot, és kialakítottak egy médiaszörnyeteget, ami telebeszéli az emberek fejét nyilvánvaló hazugságokkal.

Azt is mondta, azt akarják, hogy az adófizetők pénzéből működtetett közmédiában a valóságról legyen szó, mert amíg nincsen sajtószabadság, addig nincsenek tiszta választások, "addig az egész EP-kampány és választás cinkelt, és cinkelt is marad" - mondta.

Varju László azt mondta, az ajtóban elállták az utat éskisebb dulakodásra is sor került. Azt is elmondta, hogy pótmagánvádat nyújtanak be Hadházyval és Széllel, mert a Legfőbb Ügyészség elutasította a korábbi feljelentésüket a decemberi eseméynekkel kapcsolatban. Hozzátette, vissza fognak még térni az MTVA-hoz később is.

Hadházy Ákos azt mondta, hogy lement ugyan hozzájuk a kommunikációs igazgató, de csak annyit mondott, hogy nem válaszol semmire.

Kérdésre Hadházy azt is elmondta, az MSZP-nek is szóltak a hétfői akcióról, de tőlük aznap nem ment el senki.

A politikusok ezután további példányokat ragasztottak ki a követeléseikből az MTVA épületére.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Több száz négyzetméteren ég az aljnövényzet a Határ útnál

Több száz négyzetméteren ég az aljnövényzet a Határ útnál

Soros: Orbán szupergonosza lettem

Soros: Orbán szupergonosza lettem

A Dacia állva hagyta vetélytársait Európában

A Dacia állva hagyta vetélytársait Európában

Változékony idő várható

Változékony idő várható

Az amerikaiak szerint a kínai titkosszolgálatok pénzelik a Huawei-t

Az amerikaiak szerint a kínai titkosszolgálatok pénzelik a Huawei-t

Két autó ütközött Szombathelynél

Két autó ütközött Szombathelynél