szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Feljelentést tett Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, mert – mint Facebook-oldalán írta – valakik nekiestek azoknak a pártplakátoknak, amelyek a képviselői irodájának kerítésére voltak kitéve.

Az eset – írta Szél – egy olyan városban, Budakeszin történt, ahol még a lámpaoszlopokra sem lehet plakátot tenni. Egy korábbi bejegyzésében a politikus úgy fogalmazott:

amíg rájövünk, hova lehet mifelénk még legálisan plakátot kihelyezni, tesszük, amit tudunk — például így gyűlnek az ellenzéki plakátok az irodámnál a kerítésen.

Hogy nem minden villanyoszlopra kerülhetnek választási hirdetések, egy tavaly nyári törvénymódosítás az oka: a jogszabály értelmében a plakátokat csak szolgáltatói engedéllyel lehet felragasztani. Ahogy ebben a cikkünkben írtuk, hozzájárulás hiányában maradnának az önkormányzatok által kihelyezett farostlemez tartók. Ilyenekből azonban kevés van: a Demokratikus Koalíció februárban megkereste az összes 10 ezer fő fölötti város jegyzőjét, illetve a fővárosi kerületeket, hogy milyen lehetőség lesz plakátolásra, a kétharmaduk azt válaszolta, hogy

semmilyen.

Szél kitette az oldalára a feljelentés szövegét, amelyből kiderül, hogy festékszóróval fújták le a választási plakátokat és az irodája bejáratánál található kapucsengőt vasárnapról hétfőre virradóra.

"Álláspontom szerint a fenti cselekmény falfirka, azaz állagsérelem nélkül el nem távolítható felületbevonat elhelyezésével megvalósította a (…) rongálás vétségét" – érvelt a politikus, aki azt kéri a Budaörsi Rendőrkapitányságon dolgozó Szigeti János rendőr alezredestől, hogy vizsgálja ki a rongálás körülményeit.


2019 a választások éve. Kövesse az eseményeket hétről hétre a HVG hetilappal. Most 20% kedvezménnyel fizethet elő 4 vagy 8 hónapra is! bolt.hvg.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Óriásplakátokra is futja a Mi Hazánknak

A Fidesz plakátjai már elárasztották az országot, de a Jobbikból kiszakadt szélsőséges politikusok által alapított Mi Hazánknak is jutott 150 plakáthely.

Meghalt a Gore-Tex megalkotója

Meghalt a Gore-Tex megalkotója

Balogh Samu: A Nagykörút komplex felújítását még ebben a ciklusban meg lehet csinálni

Balogh Samu: A Nagykörút komplex felújítását még ebben a ciklusban meg lehet csinálni

Magyarországon az új Mercedes S-osztály

Magyarországon az új Mercedes S-osztály