szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tett és Védelem Alapítvány önkéntesekkel venné elejét annak, hogy a főleg ortodox zsidókat érő antiszemita beszólások, becsmérlések folytatódjanak.

Az antiszemita atrocitások megelőzésére a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) úgy döntött, egyfajta "önszerveződő biztonsági szolgálatot" hoz létre Budapesten a bulinegyedben - olvasható a Népszava szerdai számában. A lapnak Szalai Kálmán, az alapítvány titkára azt mondta, a szolgálat elejét akarja venni annak, hogy Magyarországra "importálják az észak- és nyugat-európai antiszemitizmus terjedő pestisét", és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy biztonsági szempontból "Budapest ne váljon olyan hellyé, mint némelyik nyugati nagyváros".

Az újság felidézte, nemrég A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Szabó György azt nyilatkozta a Népszava online felületén, hogy rendszeresen történnek verbális atrocitások a VII. kerületben. A szóbeli agressziót erősen ittas turisták követik el, angolul becsmérlik a zsidókat.

Leginkább az ortodoxokat éri impulzus, mert ők viseletük alapján jól beazonosíthatók. A biztonsági szolgálatról szóló elhatározás nem kizárólag Szabó György jelzései alapján született, de szerepet játszottak a folyamat felgyorsításában. Jelenleg a részletek kimunkálása folyik, várják az önkéntesek jelentkezését. A TEV-es szolgálat a tervek szerint együttműködik majd a rendvédelmi szervekkel - írja az újság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Antiszemita vandálok grasszálnak Bécsben

Vandál támadók ismét megrongálták Bécs belvárosában a holokauszt áldozatait bemutató arcképeket. Alexander Van der Bellen államfő nagyon aggasztónak nevezte az akciót.

Fekete-Győr kihívta egy szigetkörre Németh Szilárdot és Budai Gyulát

Fekete-Győr kihívta egy szigetkörre Németh Szilárdot és Budai Gyulát

A hermelin, a rejtőzködés nagymestere lett az év emlőse

A hermelin, a rejtőzködés nagymestere lett az év emlőse

Ausztrál open: már 72 teniszező van karanténban

Ausztrál open: már 72 teniszező van karanténban