szerző:
Tetszett a cikk?

Már egy ideje Pintér Sándor felel a romák felzárkóztatásáért, ezért most hozzá került a pécsi gimnázium.

Mától a Belügyminisztérium gyakorolja az államot megillető tulajdonosi jogokat a Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft. fölött a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hétfő este közzétett rendelete szerint. A roma fiatalokat oktató pécsi intézmény 2011-ben került egy állami társaság tulajdonába, miután a megszűnés fenyegette.

Eddig az Emberi Erőforrások Minisztériuma volt a tulajdonos, de a kormány nemrég Pintér Sándor belügyminisztert bízta meg azzal, hogy „a roma nemzetiség vonatkozásában” ő legyen a kormány nemzetiségpolitikáért felelős tagja, aki felel egyebek közt a hátrányos helyzetű és roma gyermekek esélyteremtéséért. Ez magyarázza a tulajdonjog átadását.

Egy másik ismert roma oktatási intézménynél, a sajókazai Dr. Ámbédkár Iskolánál is felmerült nemrég az államosítás, mert a kevés jelentkező miatt fenntarthatatlanná vált, de ott más megoldást talált a kormány.

Palkovics László innovációs miniszter javaslatára az iskola technikummá alakul, a tárca szakképzési megállapodást kötne az iskolával, de a magánfenntartói és pedagógiai autonómia nem fog sérülni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Elküldték a Gandhi Gimnáziumból Morvai Krisztinát

Morvai Krisztina a szülők kérésére végül nem tarthatta meg csütörtökön a már korábban egyeztetett előadását a roma fiatalokat oktató pécsi Gandhi Gimnáziumban - adta hírül a PécsMa.hu internetes hírportál csütörtökön.

Kipróbáltuk az eddigi leglátványosabb Pókember-játékot, csak úgy hasít a PS5-ön

Kipróbáltuk az eddigi leglátványosabb Pókember-játékot, csak úgy hasít a PS5-ön

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár

RTL: Tömegek voltak a plázákban szombaton

RTL: Tömegek voltak a plázákban szombaton