szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy Gellérthegy utcai irodaházat szemeltek ki neki, miután az MTA nem járult hozzá ahhoz, hogy az ő épületeit használják.

A Gellérthegy oldalába, egy állami ingatlanba költözik a Magyar Tudományos Akadémiától (MTA) elvett kutatóintézeteket irányító új szervezet, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) vezetősége - tudta meg az RTL Klub Híradója.

A csatorna arról számolt be, hogy egy Gellérthegy utcai irodaépületet szemeltek ki a Maróth Miklós vezette ELKH titkárságának, ahol most egy állami pénzalap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. működik. A kutatási hálózat az új helyen mintegy 70 fős apparátussal kezdi majd meg a munkát, ők eddig az MTA titkárságán dolgoztak, de azt nem tudják, hogy milyen beosztásban és mekkora fizetésért fognak majd dolgozni az ELKH-nak.

Az RTL Klub úgy tudja, két modern MTA-épület is szóba került az ELKH vezetésének elhelyezésére, de ehhez az MTA nem járult hozzá, ezért kerestek végül állami tulajdonú ingatlant.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerint csak ideiglenes székház lesz a Gellérthegy utcai, a hosszú távú elhelyezéshez vizsgálják az állami és a kutatóintézetek tulajdonában lévő ingatlanokat is, ingatlan vásárlása viszont nincsen tervben. Arra a kérdésre, hogy mennyit költenek majd a költözésre az ITM azt válaszolta, hogy annyit, amennyiből meg lehet oldani a titkárság elhelyezését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb kísérlettel ellenőrizhetik az AstraZeneca oltásának hatásosságát

Újabb kísérlettel ellenőrizhetik az AstraZeneca oltásának hatásosságát

Aki nem eszik húst, annak könnyebben törhet csontja – de van megoldás

Aki nem eszik húst, annak könnyebben törhet csontja – de van megoldás

Operatív törzs: nincs rangsor, logisztikai alapon tesztelnek az iskolákban

Operatív törzs: nincs rangsor, logisztikai alapon tesztelnek az iskolákban