szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szombaton eldördül a kampánypisztoly, de már most mindenki kampányol az őszi önkormányzati választások előtt.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Az önkormányzati választásokat megelőző fővárosi kampányban csak elvétve lesznek óriásplakátjai és citylight hirdetései az ellenzéki pártoknak, derült ki a Népszava körkérdéséből. A legtöbb plakáthelyértékesítéssel foglalkozó cég azzal hárította egy ellenzéki politikus pártjának megkeresését, hogy már nincsen szabad hely a kampányidőszakra.

Viszont közös kampány, közös források lesznek, ezek kidolgozása folyamatban van, mondta egy másik politikus. Az ellenzéki pártok közös kampánycsapatokat hoztak létre, mindenki egyenlően veszi ki a részét a munkából. Azzal kalkulálnak, hogy az erősebb adatbázissal rendelkező pártok kisegítik a több aktivistát felvonultató formációkat – és fordítva.

A lap megkeresett két jelentős plakátcéget, a Publimont Kft.-t és a JCDecaux Hungary Zrt.-t is arról érdeklődve, hogy mely pártok keresték meg őket, hány helyük van és volt-e olyan ajánlatkérés, amelyet elutasítottak, de választ nem kaptak. Az LMP mindenesetre bízik a plakátcégek és a pártok egyezségében. Azt írták ugyanis, hogy a plakáthelyek és árajánlatok pontos számáról jelenleg is zajlanak az egyeztetések. A párt válaszában hangsúlyozta, számos településen a többi ellenzéki párttal koordinálják a kampánytevékenységeket.

Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja a lapnak azt mondta, a fővárosban összehangolt kampány lesz az ellenzéki oldalon, arculatban és eszközök tekintetében is. „Dominál a sárga és a zöld szín, ezeket egy-két kivételtől eltekintve már most is szinte mindenki használja. Egyebek mellett ez is elengedhetetlen egy sikeres kampányhoz.”

A Jobbik és Bencsik János azt mondta, Budapesten lesz egy főpolgármester-jelölti kampány – amelyet Karácsony Gergely stábja irányít, és amelyben a Jobbik nem vesz részt – valamint minden kerületnek lesz egy saját polgármester-jelölti kampánya is. Utóbbit az adott kerület közös ellenzéki csapata szervezi.

Varju László (DK) pedig úgy fogalmazott, „általában közös arculattal, közösen kampányolunk". A DK egyébként szeretett volna óriásplakátokat, de több ajánlatkérésükre is elutasítást kaptak.

A Fidesz az ezzel kapcsolatos kérdésekre csak annyit írt, „az óriásplakátok várható számát és azok költségeit egyelőre nem tudjuk megválaszolni”.

A hvg.hu oldalán korábban kigyűjtöttünk 10 érdekes helyszínt, ahol valódi verseny vár a Fideszre, csataterek ezek a javából.

(Kép: illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Meglehet Merkel utódja

Meglehet Merkel utódja

Rablás Nagybörzsönyben: ököllel ütötte és fojtogatta a fogyatékkal élőt a támadó

Rablás Nagybörzsönyben: ököllel ütötte és fojtogatta a fogyatékkal élőt a támadó