szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Súlyosakat hibázott a bíró, aki a nyáron utcán alvás miatt elítélt egy hajléktalant – írja az Index az Utcajogász Egyesülettől kapott információk alapján.

Július 25-én volt a tárgyalása annak a hajléktalannak, akit előzőleg a Nagyvárad térről vittek be a rendőrök életvitelszerű közterületi tartózkodás miatt. A férfit, Cs. Bélát a tárgyalásán bilincsben tartották, és a bíróság az elsőfokú döntésében figyelmeztetésben részesítette.

Figyelmeztetésben részesítették az őrizetbe vett hajléktalant

A tárgyalásán elkülönítették és megbilincselték. De a tárgyalás végén elengedték a hajléktalan férfit.

Cs. Béla ügyvédje fellebbeztek a döntés ellen – írja az Index hétfői cikke a hajléktalan férfi érdekében fellépő Utcajogász Egyesületre hivatkozva. A Főváros Törvényszék hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést, mert a bírósági titkár egyáltalán nem foglalkozott azzal, amit Cs. Béla mondott, csak és kizárólag a rendőrségi iratokra támaszkodott, márpedig ez azért volt különösen súlyos hiba, mivel maguk a rendőrségi iratok is hiányosak voltak.

Így az egész tárgyalást meg kell ismételni, és Cs. Bélának újra bíróság elé kell állni.

Az ügyvéd a döntésről azt mondta, örülnek, hogy a törvényszék észlelte, mennyire felszínes, kirakatszerű volt Cs. Béla tárgyalása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

Elhunyt 245 beteg, 8053 az új fertőzött

Elhunyt 245 beteg, 8053 az új fertőzött

Nézők előtt rendezik a Forma-1-es Monacói Nagydíjat

Nézők előtt rendezik a Forma-1-es Monacói Nagydíjat