szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pedig korábban még a meghívót is ő jegyezte.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Hetek óta nem szerepelt a nyilvánosság előtt a nemrég megvádolt békési képviselő. Úgy volt, hétfőn fórumon vesz részt, de ebből sem lett semmi.

Szeretettel várunk mindenkit! Kérem, fogadja el meghívásunkat a hétfői lakossági fórumra! Védjük meg közös eredményeinket!

Ezt írta vasárnap közösségi oldalán a fideszes Simonka György, csatolta a meghívót is:

A Magyar Narancs azonban arról ír, hogy hiába jegyezte ő a meghívót, hétfőn sem jelent meg a nyilvánosság előtt. Nem ment el a fórumra, a névtábláját sem tették ki. A lap újságírója rákérdezett, mi a politikus távolmaradásának oka. Simonka egyik közeli munkatársa azt felelte, hogy egy gyorsan jött betegség levette a lábáról a képviselőt. (A betegség tényleg gyorsan jöhetett, hétvégén Facebook-oldala szerint még biciklizett Simonka.)

A Narancs a sajtótájékoztató után megkérdezte az ott részt vevő Pogácsás Tibor belügyi államtitkárt, megkönnyebbült-e, hogy nem a mentelmi jogától megfosztott, hamarosan a vádlottak padján ülő Simonkával kell közös sajtótájékoztatót és lakossági fórumot tartania, de erre Pogácsás kitérő választ adott, és az önkormányzati választások fontosságáról beszélt. Hozzátette, a Simonka-ügy megy a maga útján.

Nem rázza meg a Fideszt a Simonka György elleni, példátlan súlyú vád

Nem csinál különösebb ügyet a Fidesz Simonka György elleni vádemelésből: bár Békés megye 4-es választókörzetének fideszes képviselőjével szemben a magyar politikus ellen emelt eddigi legsúlyosabb vádat fogalmazta meg az ügyészség, a párt a jelek szerint nem változtat az eddigi stratégián, és továbbra is ártatlannak tekinti a politikust.

Simonka ellen már 2016 óta nyomoznak a hatóságok, mentelmi jogát felfüggesztették, az idén pedig már vádat is emeltek ellene, költségvetési csalással és más bűncselekmények elkövetésével vádolják.

Bár valóban hetekig nem jelentkezett a politikus, pénteken már a megyei lapban azt lehetett olvasni, hogy dél-békési polgármesterekkel találkozott, ahol arról biztosította a település vezetőit, hogy a továbbiakban is támogatja a térség fejlesztését. Azt is hozzátette a képviselő, hogy anyagi források híján a kreativitásukra kell támaszkodniuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kósa: Nem támogatja a kormány az iparűzési adó eltörlését

Kósa: Nem támogatja a kormány az iparűzési adó eltörlését

Duma Aktuál: Biden telefonja már pittyeg, mielőtt Trump megtámadná Iránt

Duma Aktuál: Biden telefonja már pittyeg, mielőtt Trump megtámadná Iránt

Mozgó matricákkal és személyre szabható hátterekkel bővült a WhatsApp

Mozgó matricákkal és személyre szabható hátterekkel bővült a WhatsApp