szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A baktakéki férfi gyerekkori barátja volt a tragédiát okozó autós.

Ahogy pénteken megírtuk, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Baktakéken tragikus baleset történt: egy babakocsit toló apát gázolt el egy 25 éves sofőr, aki tisztázatlan okból a járdára sodródott. A balesetben az apa könnyebben sérült meg, a kisfiú azonban a helyszínen életét vesztette.

Az apa, Molnár Sándor a Borsnak azt mondta, kisfiával a buszt várták, amellyel a párja érkezett haza, akkor történt a baleset. „Betettem a babakocsiba Sanyikát, és kimentünk a megállóba, hogy ott várjuk őket. Hallottam az autóhangokat, és amikor odanéztem, láttam, hogy felénk száguld a kocsi. Azonnal éreztem, hogy baj lesz, amilyen gyorsan csak tudtam, húztam is hátrébb a babakocsit” – mondta az apa. Addigra azonban már késő volt: a sofőr a megállóban állók közé csapódott.

„Repültem pár métert, azt sem tudtam, hol vagyok, de rögtön felugrottam, és rohantam a babakocsihoz. Ahogy belenéztem, összetört a szívem” – mondta az apa, aki azonnal hívta a mentőket, de a kisfiút már nem lehetett megmenteni.

Az egyik helybeli, aki látta a balesetet, a lapnak arról számolt be, hogy a sofőr nem először hajtott gyorsan, veszélyesen át a településen. „Most is le-föl száguldozott ezen a kis úton, a kanyarban láttuk, hogy megindul a kocsi hátulja, nem tudja tartani az irányt” – magyarázta.

A Blikk úgy tudja, hogy a sofőr, aki Sándor gyerekkori jó barátja volt, a rendőrségen sírva kért bocsánatot a családtól, akik azonban azt kívánják, hogy bűnhődjön meg, amennyire csak lehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyen, amikor az emberség a falakat is áttöri

Ilyen, amikor az emberség a falakat is áttöri

Hatalmas ősi templom maradványaira bukkantak régészek Kínában

Hatalmas ősi templom maradványaira bukkantak régészek Kínában

A szállodások szövetsége szerint pünkösdig is tarthatnak a korlátozások

A szállodások szövetsége szerint pünkösdig is tarthatnak a korlátozások