szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Glázer Tímea szerint a győri polgármesterről eddig megjelent videók annak magánéletéhez tartoznak, és amíg a korrupciós dolgok ki nem derülnek, a politikának nincs dolga az üggyel.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Azután, hogy Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere elismerte, ő látható egy névtelen szivárogtató által közzétett, félreérthetetlen helyzetekben készült felvételeken, a győri jobbikos egyéni választókerületi jelöltek pedig visszaléptek, az Azonnali.hu megkérdezte Glázer Tímeát, Borkai Zsolt kihívóját, hogyan látja a friss fejleményeket.

Glázer azt mondta, a visszalépést bejelentő győri Jobbik elnökével hétfőn beszélt utoljára arról, hogy megy az ellenzék közös sajtótájékoztatójára. Éppen ezért meglepte őket a reggel közölt döntés, és rögtön gondolkodni kezdtek a megoldáson. Azt állította, hogy meg is találták, ám, hogy mi az, arról csak a későbbiekben szeretnének beszélni.

Fodor Rolandnak arról a felvetésére, hogy a Borkai-ügy kirobbantása mögött a Demokratikus Koalíció áll, Glázer Tímea úgy reagált: „A DK-nak sem az országos vezetői, sem a tagjai nem voltak jelen azon a hajón, tehát belső körökből felvételről van szó. Ez is bizonyítja, hogy nem mi szervezzük ezt.” Hozzátette még:

Nekem a polgármester nem az ellenségem, hanem az ellenfelem. Akárhány alkalommal kerestem őt a választókörzetekkel kapcsolatos választói panaszokkal vagy kérdésekkel, mindig tisztességesen és korrektül segítette a munkámat.”

Azt is megkérdezték Borkai riválisától, hogy a győri ellenzék miért csak napokkal a botrány kirobbanása után reagált az ügyre. Glázer erre úgy válaszolt:

Az első napok megleptek bennünket. Nőként és anyaként nekem ebben nehéz megszólalnom, hiába vagyok polgármesterjelölt.”

Azt is megjegyezte, hogy

az eddig megjelent videók, úgy gondolom, a polgármester magánéletéhez tartoznak. Addig, amíg a korrupciós dolgok ki nem derülnek, a politikának nincs dolga vele. A többit eldönti a családja és a választópolgárok.”

Glázert hétfőn a hvg.hu munkatársai is szerették volna kérdezni Borkai botrányáról, ám nem nyilatkozott: politikustársához, Pollreisz Balázshoz irányította kollégáinkat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videón a Microsoft csodaszemüvege: látványos a játék a HoloLens használatával

Videón a Microsoft csodaszemüvege: látványos a játék a HoloLens használatával

Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain

Cseppet sem zavarja a Huaweit, hogy nincs Play áruház a telefonjain

„Most mindenkinek úgy marad a haja, ahogy van”

„Most mindenkinek úgy marad a haja, ahogy van”