szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A bíróság egy hónapra elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akiket azzal gyanúsítanak, hogy betörtek egy óbudai lakásba.

Az ügyészség közleménye szerint az egyik gyanúsított 2018-ban több alkalommal tört be II. kerületi lakásokba, ahonnan több millió forint értékben vitt el ékszereket, készpénzt és iratokat is. Két társával 2019 októberében egy III. kerületi lakásból loptak, míg az egyikük egy gépkocsiban várakozott, a másik két férfi az befeszítette a rácsot, bejutott a lakásba, és onnan 50.000 forintot meghaladó értékben loptak.

A bíróság szerint a gyanúsítottak esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A három férfi közül ketten büntetett előéletűek, igazolt jövedelemmel nem rendelkeznek és feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el. A bíróság a fenti okok miatt elrendelte a három férfi letartóztatását november 20-ig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ausztriából Magyarországra jönnének orosz vakcináért

Ausztriából Magyarországra jönnének orosz vakcináért

Meghalt Balázs Béla, a magyarországi és nemzetközi csillagászat meghatározó alakja

Meghalt Balázs Béla, a magyarországi és nemzetközi csillagászat meghatározó alakja

Gyurcsány: Ez ennek a kormánynak a Waterlooja

Gyurcsány: Ez ennek a kormánynak a Waterlooja