szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hidakat tarthat karban Mészáros János cége egy másik vállalattal karöltve 3 milliárdért.

A múlt héten 3 milliárd forintos keretszerződést kötött az állami tulajdonú Magyar Közút Nonprofit Zrt. egy két cégből álló konzorciummal a kezelésében álló hidak karbantartására. A megbízás két céghez, az erdőkertesi Egomax Kft.-hez és a Híd-Tám Kft.-hez került. Utóbbi cég azért érdekes, mert Mészáros Lőrinc öccsének, Mészáros Jánosnak a tulajdonában van - írja a 24.hu.

A 2002-ben alapított Híd-Tám Kft.-t 2016 márciusában vette meg a felcsúti üzletember. A cikk szerint évekig csak a fivér jóindulatából létező alvállalkozónak tűnt, idén azonban megváltozott a helyzet: pár hónapon belül két nagy értékű, közpénzes megbízás került a Híd-Támhoz. A mostani mellett augusztusban 2 milliárd 488 millió forintért ez a cég fejezi be a székesfehérvári vasútállomás gyalogos felüljáróját.

Mészáros Jánosnak jól fut a szekér a Közútnál, a Pegazus Trade nevű cégével 130 millió forintos keretszerződés nyomán téli kabátokat, 15 millióért egyéb téli ruhaneműket, 115 millióért kantáros nadrágokat, 460 millióért nyári és téli adaptereket, 567 millióért pedig aszfalttömörítő gépeket szállítanak az állami cégnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?

Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?

Az elektromos autóknak is betett a texasi fagy

Az elektromos autóknak is betett a texasi fagy

A lemondó sms ellenére elment az oltópontra, és megkapta az AstraZenecát egy budapesti férfi

A lemondó sms ellenére elment az oltópontra, és megkapta az AstraZenecát egy budapesti férfi