szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Amíg nincs büntetőeljárás vagy ítélet, addig mindenképp jár a magyar havi átlagbér Borkai Zsoltnak.

A Magyar Olimpiai Bizottság nem tudja, a kormány pedig egyelőre nem akarja megvonni Borkai Zsolt olimpiai életjáradékát. A MOB abban a közleményben, amelyben bejelentették, hogy Borkai a botránya után már nem tagja a testületnek, azt írta: az olimpiai járadékról a sportpolitikáért felelős miniszter dönt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig az Indexnek azt válaszolta: a sporttörvény szabályozza a helyzetet. Ez alapján az veszti el érdemtelenség miatt az olimpiai életjáradékát, aki büntetett előéletű, vagy próbaidőre bocsátották – ez esetben a próbaidő végéig nem kap életjáradékot. Ezen túl akkor is felfüggeszthetik a járadékot, ha valaki büntetőeljárás alatt áll. Azaz amíg a győri polgármester ügyeiben csak feljelentés született, addig kapja az életjáradékot.

Borkai Zsolt olimpiai bajnokként a mindenkori átlagkeresettel megegyező életjáradékot kap havonta. Steinmetz Ádám – szintén olimpiai bajnok – jobbikos képviselő kedden adott be egy törvényjavaslatot arról, hogy az erkölcstelen életmód miatt is megvonhassák a járadékot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ismét teljesen magyar lett a Helia-D

Ismét teljesen magyar lett a Helia-D

Müller Cecília: Nagyon sokan kerülnek most kórházba, olyan fiatalok is, akiknek gyorsan romlik az állapota

Müller Cecília: Nagyon sokan kerülnek most kórházba, olyan fiatalok is, akiknek gyorsan romlik az állapota

Liu Shaoang világbajnok 500 méteren

Liu Shaoang világbajnok 500 méteren