szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A külföldi vendégmunkás esete előtt értetlenül állnak a mentők.

Eltűnt egy vendégmunkás a múlt héten egy gödi gyár területén, a rendőrség ezért a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat segítségét kérte – számolt be Facebook-oldalán a kutató-mentő szolgálat, és bár nem nevezik meg az üzemet, más információk alapján beazonosítható, hogy a Samsung-gyárról van szó.

Az eset még pénteken történt, a posztot november 3-án tették ki a kutató-mentők. A szervezet a RSC Rescue Alapítvánnyal és a Magyar Mantrailing Alapítvánnyal közösen érkezett a helyszínre, átvizsgáltak közel 80 000 négyzetmétert, de nem találták meg a férfit. 

Másnap a katasztrófavédelem értesítette őket, hogy megvan a munkás. A férfi egy 80x30 centiméteres, 6 méter mély aknába esett bele, fejjel lefele, végül a váci tűzoltók mentették ki.

A mentőszolgálat értetlenül állt az eset előtt, mivel az akna sötét, több száz méterre van a munkaterülettől és csak kúszva lehet eljutni a környékére.

A baleset tehát minden bizonnyal a helyi Samsung gyárban történhetett, hisz Gödön nincs olyan telep, amelynek ilyen nagy lenne a területe. A gödi gyárban egyébként október 30-án tűz ütött ki, de egyelőre nem tudni, hogy a két esetnek köze lehet-e egymáshoz.

Kedden írtuk meg, hogy Samsung elektromos autók akkumulátorainak gyártásába kezd, 80 hektáron építkeznek, vagyis egy valódi gigagyár épül Gödön, aminek az ott lakók nem nagyon örülnek. Ráadásul a vendégmunkások elszállásolását sokszor illegális munkásszállásként működő házakban oldják meg. Az erről szóló riportunkat ezen a linken érhetik el, a helyszínen készült videónkat pedig ide kattintva nézhetik meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!