szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szeretnék, ha megépülne az atlétika-világbajnokság megrendezéséhez szükséges stadion.

Atlétikai sportegyesületek képviselői álltak táblákkal szerda reggel a budapesti Városháza elé, a fővárosi közgyűlés ugyanis szerdai ülésén dönt az atlétika-világbajnoksággal kapcsolatos kérdésekről, köztük a tervezett atlétikai stadion megépítéséről.

A reggeli demonstráción megjelent Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető is, aki a hvg.hu-nak azt mondta, akkor lesznek nyugodtak, ha biztosan tudják, hogy megrendezik a vébét.

A helyszínen VEDAC Veszprém, Dobó SE és MTK Atlétika szakosztály feliratú ruházatú sportolók jelentek meg. Azt mondták, ők nem fognak bemenni a közgyűlésre, de Gyulai Márton, a sportesemény pályázatának ügyvezető igazgatója igen.

©

Karácsony Gergely főpolgármester korábban azt mondta, bizonyos feltételek teljesülése mellett hajlandó csak támogatni az atlétikai stadion megépülését – ezeket a közgyűlés elé került ellenzéki javaslat is tartalmazza. E szerint a kormánynak 50 milliárd forintot kell szánnia egészségügyi fejlesztésekre, tartania kell magát a tömegközlekedést érintő megállapodásokhoz, vállalnia kell, hogy 100 hektáros zöldfelületet alakítanak ki a létesítmény környéken, és el kell indítani a diákváros megépítését, mindezeket pedig kormányhatározatba is kell foglalnia.

A javaslatba beletették a ferencvárosi önkormányzat külön feltételeit is, amelyekről hétfő este döntött a kerület.

Bár a stadion megépítéséhez szükséges a Fővárosi Közgyűlés döntése is, Gulyás Gergely Miniszterelökséget vezető miniszter korábban azt mondta, szerinte eldőlt, hogy elkészül a létesítmény, miután a két érintett kerület, Ferencváros és Csepel is igent mondott rá. Azt is közölte, hogy a ferencvárosi testület által megfogalmazott feltételeket a kormány javaslatoknak tekinti, amelyeket beépíthetnek a tervekbe.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!