szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Videóra vették, ahogyan egy hajléktalant lelök a villamosról egy hőzöngő utas. A BKV szerint a villamosvezető nem észlelte a történteket, a rendőrség hivatalból nyomozást indított.

Hosszan kiabál egy férfi a 47-es villamoson egy hajléktalannak tűnő, az elmondása szerint büdös férfival, majd az egyik állomáson egyszerűen kilöki az ajtón, és bele is rúg – erről küldött videófelvételt a 444.hu-nak az egyik olvasója, aki a felvételhez mellékelt levelében azt írta, hogy az eset a Kálvin tér és a Móricz Zsigmond körtér között zajlott le. Az agresszív férfi a Móriczon dobta le a másikat a villamosról, a videó készítője nem látta, mi történt ezután.

A lap megkérdezte a Budapesti Közlekedési Központtól, kaptak-e bejelentést a történtekről. A válaszukból kiderül, hogy

a villamosvezető a vezetőfülkéből sajnos nem észlelte, hogy az utastérben mi történik",

bejelentést az üggyel kapcsolatban pedig korábban sem a BKK, sem a vonalat üzemeltető BKV Zrt. nem kapott.

A hvg.hu-t a Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta, hogy nem érkezett hozzájuk bejelentés, de a XI. kerületi Rendőrkapitányság a videófelvétel alapján hivatalból

nyomozást rendelt el garázdaság vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A BKK közleményében az esettel kapcsolatban azt írta, hogy mivel a vezetőfülkéből azokon a villamosokon, amelyeket kamerával nem szereltek fel – ilyen a 47-es villamos is – nem lehet nyomon követni, hogy az utastérben éppen mi zajlik, ilyenkor a többi, járművön utazó közreműködése és a járművezető (vagy, ha éppen a helyszínen tartózkodik, a jegyellenőr), akár a rendőrség értesítése lehet a megoldás.

Azt kérték, hogy amennyiben valaki a járműveken az utazást zavaró körülményeket, erőszakos, agresszív viselkedést észlel, értesítse a járművezetőt, ő ugyanis köteles intézkedni: előbb felszólítja a problémát okozó személyt, hogy hagyja el a járművet, ha pedig ez nem elég, rendőri intézkedést kér.

Ha a járművezető sem tud érdemben intézkedni és hatósági személy sincs jelen az esetnél, akkor az utasoknak érdemes értesítenie a rendőrséget – fűzte hozzá a BKK.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A brit vírusmutációnál 64 százalékkal magasabb a kórházba kerülés kockázata egy tanulmány szerint

A brit vírusmutációnál 64 százalékkal magasabb a kórházba kerülés kockázata egy tanulmány szerint

Operatív törzs: Öt város szennyvizében is megtalálták már a brit mutánst

Operatív törzs: Öt város szennyvizében is megtalálták már a brit mutánst

KSH: Majdnem 450 ezer forint volt a decemberi átlagkereset

KSH: Majdnem 450 ezer forint volt a decemberi átlagkereset