szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rettegett a nélkülözéstől, ezért eldöntötte, hogy eltitkolja édesanyja halálát. Most emeltek vádat ellene.

Anya és lánya egy Fonyód környékén található faluban éltek nehéz anyagi és szociális körülmények között, egyedüli jövedelmüket az idős asszony nyugdíja és az ápolási segély jelentette. Az idős nő 2017 decemberében elhunyt, a lánya pedig rettegett a nélkülözéstől, ezért úgy döntött, hogy eltitkolja anyja halálát: a holttestét elásta a kertjükben, aztán közel másfél évig vette fel a járandóságait, havonta nagyjából 120 ezer, összesen közel 1,7 millió forintot.

Ez egészen addig, amíg a szociális gondozók keresni kezdték az idős, beteges asszonyt. Így derült fény a bűncselekményre, amelynek ügyében a Kaposvári Járási Ügyészség most nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat.

A büntetlen előéletű vádlott beismerte és megbánta a bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség közérdekű munka kiszabását kérte rá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fegyverrel raboltak ki egy üzletet Székesfehérváron, lövés is dördült

Fegyverrel raboltak ki egy üzletet Székesfehérváron, lövés is dördült

Akár tíz évet is kaphat egy orvos, aki hálapénzt fogad el

Akár tíz évet is kaphat egy orvos, aki hálapénzt fogad el

Több mint kétszer olyan gyorsan olvad a Föld jege, mint 30 éve

Több mint kétszer olyan gyorsan olvad a Föld jege, mint 30 éve