szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csak kávéra és teára 15 millió forintot költött a korábbi újpesti önkormányzat.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Az előző újpesti önkormányzat bőkezűen osztogatta a kampányajándékokat az októberi önkormányzati választások előtt. A korábbiaknál nagyobb, krumpli mellett kávét, teát, virágmézet és fodros kocka tésztát is tartalmazó csomagokkal kedveskedett nyugdíjaskorú választóinak a Wintermantel Zsolt vezette hivatal.

A kerület új, ellenzéki vezetése a 24.hu-hoz eljuttatott közleménye szerint 

a nyugdíjasoknak kiosztott csomagokra összesen majdnem százmillió forintot költött az önkormányzat.

A kávét és a teát nettó 14 948 031 forintért szerezték be, ami 50 ezer forinttal van a közbeszerzési értékhatár alatt, a tésztát, mézet, kolbászt és burgonyát nettó 43 464 567 forintért vásárolták az Unibond Bt.-től.

A portál idézte az önkormányzatot, amely szerint ennek a cégnek a fő tevékenységi köre a műszaki kutatás és fejlesztés, a fenti tétel pedig a törvény alapján valószínűleg közbeszerzés-köteles lenne, ám sem a közbeszerzési értesítőben, sem a képviselő-testület által elfogadott közbeszerzési tervben nem lelhető fel az ezzel kapcsolatos eljárás.

A polgármesteri hivatal szerint ki kell vizsgálni, hogy vajon törvényesen szerezte-e be azt az előző önkormányzat.

A 24.hu azt írja, ahogy az előző városvezetés egy Fidesz-közeli céggel, a Grafcom Media Kft.-vel gyártatta le a burgonyaosztáshoz adott bevásárlótáskákat, nettó 6 427 120 forintért. Ezen felül az Újpest Kártyával rendelkező lakosoknak 10 ezer darab izzót is kiosztottak, ennek értéke nettó 17 894 300 forint volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újfajta kijelzőt kezd gyártani a Samsung, szebb lesz tőle a kép a laptopokon

Újfajta kijelzőt kezd gyártani a Samsung, szebb lesz tőle a kép a laptopokon

Már teszteli az Emirates a digitális „járványútlevelét”

Már teszteli az Emirates a digitális „járványútlevelét”

Nagy bajban van a szabadidősport-szektor, van, aki már a bérleti díjat sem tudja fizetni

Nagy bajban van a szabadidősport-szektor, van, aki már a bérleti díjat sem tudja fizetni