szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pornográf tartalmú képek érkeztek csütörtökön Gréczy Zsoltról több szerkesztőségbe, a névtelen levélíró szerint a politikus kéretlenül küldte neki ezeket. Gréczy visszautasítja a zaklatás vádját.

Megszerezték privát képeimet, ami köré egy zaklatási ügyet kreáltak – mondta Gréczy Zsolt DK-s politikus a Klubrádióban azután, hogy csütörtökön olyan fotókat juttattak el szerkesztőségekhez, amelyeken az ismeretlen levélíró állítása szerint a képviselő nemi szerve látható. A levél ugyanarról a címről érkezett, mint a hét első felében, amikor ugyancsak Gréczyt vádolták.

A beazonosíthatatlan szerző ismét szexuális zaklatással vádolta meg Gréczyt, azt állítva róla, kéretlenül küldözgette a nemi szervéről készült képeket. Ahhoz most sem csatolt bizonyítékot, hogy ezeket valóban a politikustól kapta volna.

Gréczy az interjúban azt mondta, ő nem zaklató, hanem áldozat. Nem tudja, hogy juthattak illetéktelenek a képekhez, mindenesetre már javában zajlott a Borkai-botrány, mikor Fideszhez köthető körökből megüzenték, "jön a bosszú, a visszavágás", készüljön, mert ő lesz a célpont. Éppen ezért ő az ügy hátterében a Fideszt sejti, de semmi olyat nem mondott, ami ezt bizonyítaná.

A műsorban arról is beszélt, rengeteg ember küldözget egymásnak ilyen felvételeket, lehet olyan érzelemmel, vággyal teli helyzet, ami "ilyen kép elkészítésére alkalmasnak tűnik", de a mai eszével már nem készítené el ezeket, "nem tölti el boldogsággal", ami erről most megjelenik.

A politikus ismét visszautasította a zaklatás vádját, azt mondta, az sem igaz, amit a levélíró a megismerkedésük körülményeiről írt. "Ha az nem igaz, akkor az egész zaklatási vád nem igaz." Kérdés, hogy miért használják fel a fényképeit, és miért nem áll ki az őt vádoló személy, "ha valóban létezik."

Azt mondja, az ügyben nagyon sok pert indít majd, legközelebb erről a bírósági ítéletek után beszélne. Gyurcsány Ferenc DK elnök szerint a zaklatás onnantól közügy, ha bebizonyítják a vádakat, ami Gréczy esetében nem történt meg, ha viszont igazak a vádak, lesz következménye.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamarosan elkezdhetik oltani az időseket az AstraZeneca-vakcinával a németek

Hamarosan elkezdhetik oltani az időseket az AstraZeneca-vakcinával a németek

Már több mint 20 millió adag koronavírus-oltást adtak be a britek

Már több mint 20 millió adag koronavírus-oltást adtak be a britek

650 millió dollárt kell fizetnie a Facebooknak felhasználói arcáért

650 millió dollárt kell fizetnie a Facebooknak felhasználói arcáért