szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A rendőrök nem találtak robbanószert a komplexumban.

Bombariadó miatt kiürítették hétfő délután a Samsung gödi gyárát – közölte Facebook-oldalán a település polgármestere, Balogh Csaba.

A tűzszerészek délután fél ötre fejezték be a gyár átvizsgálását, és nem találtak robbanószert, vagy arra utaló jelet a helyszínen.

Ahogy beszámoltunk róla, a múlt héten közmeghallgatást tartottak Gödön az üzem tervezett bővítése miatt, amire 390 milliárd forintot szánnak. A Samsung SDI a gyár veszélyesanyag-kapacitását szeretné az alsóról a felső küszöbértékre növelni. Ez, valamint a tájékoztatás hiánya komoly aggodalmat keltett a helyiekben. Főleg úgy, hogy a bizalom eddig sem volt töretlen a gyár zajszennyezése miatt.

Ön is elköltözne a vörös zónából? Aggódnak a Samsung-gyár mellett élők

Miért tartanak a gödiek a Samsung-gyár bővítésétől? Először is amiatt, mert úgy látják: nem kaptak megfelelő tájékoztatást a beruházásról. Videó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!