szerző:
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mostantól a Pénzügyminisztérium helyett az ITM hatáskörébe tartozik a foglalkoztatáspolitika és a társadalmi párbeszéd.

Újabb hatáskört szerzett meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium, ezúttal nem az Emberi Erőforrások Minisztériumától, hanem a Pénzügyminisztériumtól: a foglalkoztatáspolitikát és a társadalmi párbeszédet. Az illetékes államtitkárt, Bodó Sándor hajdúszoboszlói Fidesz-képviselőt a mai nappal helyezték át a PM-ből az ITM-be.

A neve szerint inkább műszaki jellegűnek látszó, egyebek közt a közlekedésért és az energetikáért is felelős tárca az elmúlt másfél évben sorra szerezte meg az oktatást irányító kormányhatóságtól a szakképzést és a felsőoktatást, ideértve még az orvosképzést és a művészeti egyetemeket is. Gothár Péter rendező zaklatási ügyében is már Palkovics László szólalt meg a kormány részéről, pedig az Emminek van egy kulturális államtitkársága.

Szintén övé lett a tudománypolitika irányítása, és társadalomtudományi kutatásokról is a mérnök-miniszter mond véleményt.

Az újabb hatásköráthelyezési döntés már három hete megjelent, bár az évvégi jogszabálydömpingben észrevétlen maradt, de az államtitkár áthelyezésével véglegessé vált. Új feladatkörében Palkovicshoz tartozik a foglalkoztatás- és bérpolitika – kivéve a belügyre ruházott közmunkát –, a jövedelempolitika, a munkavédelem, az érdekegyeztetés. Ezentúl Varga Mihály helyett ő képviseli a kormányt különböző érdekegyeztető fórumokon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Itt az új Palkovics-terv: bezárhatnak az alternatív iskolák

Ha elfogadja a parlament az innovációs miniszter törvénymódosítását, szeptemberben minden további nélkül bezárhatnak az alternatív iskolák. A javaslat alapból megszüntetné az alternatív tantervek alapján tartott oktatást Magyarországon, és helyette csak egyéni engedélyek alapján volna mód eltérni az előírásoktól.