szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Miniszterelnökség közlése szerint a rendkívüli iraki helyzet indokolja, hogy ne honvédségi gépekkel utazzon a miniszterelnök.

Csányi Sándor Dassault Falcon repülőjével utazott Yogyakartába Orbán Viktor, értesült a 24.hu. Az OTP-elnök 13 milliárd forintot érő magángépe a Flightradar adatai szerint szerdán kora délután érkezett meg az indonéziai városba.

A portál kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elismerte, hogy a kormányfő a „korábbi gyakorlatnak megfelelően bérelt repülőgéppel” utazott, a Miniszterelnöki Kabinet a „járatra személyenként vásárolta meg repülőjegyeket”.

Havasi szerint azért választották a magángép kibérlését az Európán kívüli utazásra, mert az új honvédségi gépek esetében a katonai hasznosítás elsőbbséget élvez.

A sajtófőnök szerint jelenleg Irakban instabil a helyzet, és az ott szolgáló magyar katonák hazahozatala az iraki kormány döntésétől függően bármikor szükségessé válhat. Ezért a gépek készenlétben vannak.

Orbán Viktor a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) vezetőségi ülésére utazott Yogyakartába, a magyar miniszterelnök ugyanis az egyik alelnöke a jobbközép pártokat tömörítő CDI-nek. A 24.hu kitért rá, hogy a CDI rövidítés valójában több mint húsz éve nem a kereszténydemokrata jelzőt takarja, a szervezet nevének magyar fordítása Centrista Demokrata Internacionálé. A yogyakartai konferencia házigazdája az indonéz Nemzeti Ébredés Pártja, amely egy iszlám alapon működő politikai szervezet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két különböző vakcina oltási kombinációját vizsgálják Spanyolországban

Két különböző vakcina oltási kombinációját vizsgálják Spanyolországban

Civilek arra kérik a kormányt, hogy hosszabbítsa meg az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot

Civilek arra kérik a kormányt, hogy hosszabbítsa meg az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot

A műtüdőre kerülő covidosok háromnegyedét meg tudják menteni Bécsben

A műtüdőre kerülő covidosok háromnegyedét meg tudják menteni Bécsben