szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A létesítmény 150 páciens befogadására lesz alkalmas.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén elkezdődött annak a járványügyi mobil konténerkórháznak az építése, amelynek létrehozását Orbán Viktor jelentette be péntek esti videójában. A kórház a börtöntől távolabb, elkülönített telekrészen működik majd.

A beruházás végrehajtásáért felelős akciócsoport választása azért esett a kiskunhalasi helyszínre, mert az egykori laktanya területén korábban konténerekből kialakított menekültügyi őrzött szállás működött, ezért a kórház kialakításához szükséges közművek már rendelkezésre állnak – közölte Orosz Zoltán, a Bünetetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője a helyszínen.

©

A kivitelezési munkák a tereprendezéssel és a földmunkákkal már hétfőn reggel elkezdődtek. A 150 férőhelyes kórház, amely egymáshoz kapcsolt konténerekből áll majd, várhatóan egy hónap alatt készül el.

A konténerek beszerzése már megkezdődött. A beruházás költségeiről a szóvivő későbbre ígért tájékoztatást.

A létesítmény az esetleges kapacitáscsökkenés esetén vonható majd be a gyógyító-megelőző vagy megfigyelési tevékenységbe.

Speciális állomásokat hoz létre a mentőszolgálat

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán közölte, hogy a saját operatív törzsük „a mentőbajtársak egészségének megóvása érdekében úgynevezett mentesítő zónákat hozott létre”.

Az intézkedés célja, hogy a koronavírus-gyanús betegeket szállító mentők kifejezetten erre a célra létrehozott telephelyen tudják elvégezni az eszközök pótlását és a fertőtlenítést.

A közlemény szerint a fővárosban létrehozott speciális mentőállomáson már több egység is készenlétben áll, és itt egyszerre akár hat mentőautó "ózongenerátoros fertőtlenítése" is lehetséges.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Orbán Viktor: Lezárják Magyarország határait

Drasztikus korlátozó intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben: az ország lezárja a határait, csak magyarok léphetnek be, éjféltől betiltják a rendezvényeket, a szórakozóhelyek, mozik zárva lesznek, az élelmiszerüzletek, patikák és drogériák kivételével minden üzlet, étterem és kávézó bezár háromkor.