szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fegyverrel, párban erősítik a bizalmat.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Megjelentek a városokban a katonai járőrök. A kivezénylésüket "a lakosság bizalmának erősítése", illetve a közbiztonság fenntartása indokolja a Honvédelmi Minisztérium szerint.

Az országot hét járőrkörzetre osztották fel.

A hadsereg irányítócsoportokat küldött 140 stratégiai fontosságú vállalathoz. Ezek elsősorban a fizikai biztonságot garantálják, illetve nyomon követik és koordinálják a vállalatok munkáját. A cégek között energetikai, távközlési közlekedési és egészségügyi vállalatok vannak, de a közmédia is kapott katonákat.

Az MTI fotói a debreceni Kossuth téren készültek. A katonák párban, felfegyverezve jelentek meg az utcákon.

©
©
©
©
©
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!