szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sok már ország államfőjével ellentétben a magyar elnök alig szólalt meg, amióta a járvány tart, most a hivatalánál kérdeztek rá, mit csinál Áder János.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Ugyan nem lehet közösen ünnepelni idén március 15-ét, de voltak már évtizedek, amíg csak titokban lehetett ünnepelni, mégsem kopott meg a forradalmárok emlékezete – erről tartott tévébeszédet Áder János a nemzeti ünnepen. Azóta nem szólalt meg nyilvánosan, az MTI is csak annyit tett közzé a tevékenységéről, hogy március 16-án átvette a Sándor-palotában a görög, a ciprusi, az ausztrál és a brazil nagykövet megbízólevelét.

Mivel a legtöbb környező ország elnöke rendszeresen beszél az emberekhez a médiában a járvány kitörése óta, az Index megkérdezte a Köztársasági Elnöki Hivatalt, hogy Áder mivel tölti ezeket a napokat. A hivatal sajtóigazgatója azt írta: az elnök nagyköveteket fogadott, részt vett a március 15-i zászlófelvonáson, tévés üzenetet mondott, tábornokokat nevezett ki,

mindezek mellett folyamatosan ellátta és ellátja az alaptörvény által rá rótt azon feladatokat, melyek a jogalkotással, állampolgári ügyekkel, kegyelmi kérvényekkel kapcsolatosak.

Azt is megírta: a koronavírus miatt Áder külföldi programjait lemondták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!