szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi kitalált történetekkel vette rá az áldozatait, hogy beengedjék magukhoz, aztán elszedte a pénzüket.

Fegyházbüntetést kér a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség arra a 42 éves férfira, aki a vád szerint 2018 júniusa és 2019 márciusa között több budapesti kerületben kéredzkedett be idős emberekhez.

A vádlott megtévesztéssel, különböző valótlan személyazonosságokat és megjelenési okokat kitalálva vette rá az áldozatait, hogy engedjék be az otthonukba. Ügyvédnek, kárfelmérő vagy közös költséget behajtó önkormányzati dolgozónak adta ki magát. Az egyik sértettnek azt mondta, hogy a háziorvosának rokona.

Aztán odabenn pénzt csalt ki tőlük, vagy a figyelmüket elterelve értékeket – készpénzt, ékszert, pénztárcát, bankkártyát – lopott el.

Csalóakadémia: vicces kisfilmekben figyelmeztetnek a bűnözők trükkjeire

Az idősekre leselkedő veszélyeket vette végig a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács.

A férfi többször vett vagy kísérelt meg pénzt felvenni a megszerzett bankkártyákkal. A rendőrség tavaly március végén azonosította és fogta el.

Az ügyészség a férfi mint többszörös visszaeső ellen több rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás, csalás bűntette, illetve más bűncselekmények miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A vádlott letartóztatásban van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!