szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyesület és tagjai 2 millió forintot dobtak össze, ami a kórházakból hazaküldött, ápolásra szoruló embereken és ellátóikon segít majd.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Kétmillió forintot adományozott a Magyar Helsinki Bizottság és az egyesület tagjai és munkatársai a járvány elleni védekezésre – jelentette be pénteken a szervezet. Az adományt a Jobbulást! Alapítvány civil egészségügyi szervezet kapja, ők pedig otthoni szakápolási szolgálatok dolgozóinak védőeszköz-beszerzésére és háziorvosok koronavírus-szűrésére használják fel a pénzt. Azaz, mint a jogvédők hangsúlyozzák,

az adomány azoknak a helyzetén könnyít majd, akik a kormány döntése miatt a kórházakból hazaküldött, kezelésre szoruló betegeket gondozzák, illetve a gondozásban segítik a családokat.

A Magyar Helsinki Bizottság az adományt – mint fogalmaztak – a bíróság által megítélt, a róluk hazudozó kormánytól és kormánypárttól befolyó sérelemdíjakból állja. Ez egészült ki munkatársaik önkéntes felajáénlásaival.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rózsaszín hölgy: az alma, amelynek az a lényege, hogy kevés van belőle

Rózsaszín hölgy: az alma, amelynek az a lényege, hogy kevés van belőle

Csak akkor környezettudatos a magyar, ha spórol is vele

Csak akkor környezettudatos a magyar, ha spórol is vele

A magyaroknak bejön az EU-járványkezelése

A magyaroknak bejön az EU-járványkezelése