szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 71 éves férfi azt mondta, inkább leüli a büntetést, minthogy kifizesse.

Két alkalommal is megbüntette a rendőrség a Clarck Ádám téri dudálós tüntetésen Szabó Gábort (akinek 750 ezer forintos bírságáról már írtunk), így összesen

1,25 millió forintot kellene befizetnie.

A 71 éves férfi a Magyar Hangnak azt mondta, inkább leüli a büntetést. A rendőrség a kijárási korlátozás, illetve a KRESZ megszegése miatt büntette meg, Szabó szerint viszont valójában a véleménynyilvánítás miatt jártak el ellene.

Szabó ellen van két további, folyamatban lévő feljelentés, így újabb bírságokra is van esély. Azt mondta, azért kapott ilyen magas büntetést, mert korábban is folytak ellene szabálysértési eljárások. Áprilisban a Városligetben kétszer büntették meg a kijárási korlátozás megszegése miatt, összesen 950 ezer forinta. Így már 2,2 milliót kellene megfizetnie.

A Hadházy Ákos független képviselő átlal kezdeményezett dudálós tüntetés résztvevői több mint 5 millió forintos bírságot kaptak (országgyűlési képviselők ellen is eljárás indult), Hadházy egy számlaszámon "tarhálta össze" a pénzt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!