szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fővárosi intézményeknél dolgozó, rászoruló szülők gyerekei táborozhatnak ingyen.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Budapesti gyerekek ingyenes nyári táborozására ajánlották fel fizetésük egy részét a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezetői – közölte szerdán a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala. A cégvezetők pénzügyi alapot hoztak létre, amelyből négy strandon olyan fővárosi gyerekek nyári táboroztatását biztosítják, akiknek a szülei a koronavírus elleni küzdelem első vonalában dolgoztak és álltak helyt.

Mintegy 500, I – VI. osztályos iskolás élvezheti majd a nyár örömeit teljesen ingyenesen – jelentette be Szűts Ildikó a BGYH Zrt. vezérigazgatója.

A Fővárosi Önkormányzat intézményeinél dolgozó szülők igényelhetik az ingyenes részvételi lehetőséget. A felajánlás elsősorban a gyermeküket egyedül nevelő édesanyáknak és édesapáknak és szociálisan rászoruló családoknak szól, amelyekben egyik vagy mindkét szülő olyan intézményben dolgozik, amely intézményre különösen nehéz feladatok hárultak a járvány elleni küzdelemben. A résztvevők kiválasztása rászorultsági elveken alapul.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!