szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Viktória azért mesélte el a történetét, mert példával akar szolgálni minden bántalmazott nőnek, hogy idejében felismerjék, ha bajba kerültek.

Szabadlábra helyezték május közepén a kaposvári remeteként elhíresült 28 éves férfit, aki ellen minősített személyi szabadság megsértése és különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség december elején. Azután, hogy élettársát – ahogy akkor megírtuk – durván bántalmazta, majd meztelenül kizárta a lakhelyükről, egy erdei, földbe vájt kunyhóból. Az ügyészségi közlemény szerint a sértett ezután napokig bujkált hiányos öltözetben a környező erdőkben, végül egy ismeretlentől kért segítséget, aki megfürdette, felöltöztette és értesítette a rendőrséget.

Az RTL Klub Fókusz című műsorának most nyilatkozott a nő, akit annyira megviseltek a tavaly decemberi események, hogy pszichés állapota miatt hetekig kórházi ápolásra szorult. Történetéből egy bántalmazó kapcsolat rajzolódik ki, amely heves szerelemmel indult, ám érzelmi zsarolással és fizikai bántalmazással folytatódott.

Napokig bujkált Kaposvár mellett egy brutálisan összevert nő

Sanyargatója összekötözte a fiatal nő kezeit, megverte, majd meztelenül kirakta a lakhelyük elé. Most emeltek vádat ellene.

Viktória a csatornának elmondta, hogy 13 évesen egyedül került Szerbiából Magyarországra, s a gimnázium elvégzése után a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre járt, amit félbehagyott és katonának állt. A férfival 2018 októberében találkozott, és hamar hozzáköltözött a Kaposvár határában fekvő veremházába. „Boldognak éreztem magam, és úgy éreztem, hogy ott kiteljesedhettem. És azért is hagytam ott a munkahelyemet, mert éreztem, hogy vele olyan jó. És azt mondta, hogyha nem hagyom ott, akkor el fog válni az utunk.”

Viktória elmondása szerint már a kapcsolatuk kezdetén elfajult közöttük egy-egy vita az ő korábbi szerelmi történetei miatt. Mivel a saját családjában „sem volt béke otthon soha”, ezt természetesnek vette. A férfi pedig mindig bocsánatot kért tőle.

2019 tavaszán azonban tovább romlott a helyzet, miután a férfi elolvasta a nő több évi levelezését. „Húsvét előtt annyira összevesztünk, hogy nekem akarta vágni a baltát. (...) Úgy felháborodott, hogy azt mondta, nem azt a nőt választotta, aki én vagyok, azt állította, hogy szociopata vagyok. (...) És azt mondta, Viki, én csak azért nem foglak bántani téged, mert beteg ember vagy, és mivel te szociopata vagy, mentorálni foglak, segíteni fogok, hogy ebből kigyógyulj.”

©

A nő, aki addigra a családjától és barátaitól is elszigetelődött, elhitte, hogy a férfinak igaza van. Az pedig a továbbiakban feltétlen engedelmességet várt tőle. „Úgy békültünk ki hogy ezentúl ő lesz az, aki mindent megmond, és én úgy fogom csinálni. (...) Ez lesz a korrekt, hiszen én vagyok a beteg ember” – állította Viktória, aki mindenben követte a férfi parancsait, és felnézett rá. „Jöttek a leckék április közepe óta, hogy nekem mit kell tennem, azért hogy megváltozzak, mert én egy rossz ember vagyok. Nem mertem azt mondani, hogy nem, hiszen őt istenítettem. (...) És mivel ő azt kérte tőlem, hogy akkor most már ne egyek, meg ne igyak, akkor már nem is ettem, nem is ittam”.

Elmondása szerint ez így ment napokig, majd az egyik éjszaka közepén a férfi rátámadt: „egyszer csak hirtelen rám ült és azt mondta, hogy én vagyok az ördög, és ő figyeli magát és rájött arra, hogy ő Isten. És nagyon régóta vár arra, hogy velem végezzen és hogy napok óta tervezi, hogy hogyan fog megölni.” A férfi ütötte, rugdosta, cigarettacsikkeket nyomott el a testén, majd kizárta a házból. A Fókuszban elhangzottak szerint még egy napig az erdőben bolyongott azt remélve, hogy párja megbánja, amit tett és megkeresi őt. Azután kért csak segítséget. Ügyvédje, Molnárfi István szerint még mostanra sem tudta feldolgozni, ami vele történt.

A Fókusznak a férfi nem nyilatkozott, de korábban az ATV-nek a terhére rótt cselekmények nagy részét tagadta. Azt állította, hogy a lánynak kényszerképzetei voltak, arról beszélt, hogy egy ördög, és csatlakozik hozzá további ötven ördögtársa, valamint hogy találkozott Jézussal. Azt mondta, megijedt tőle, azért ütötte meg.

A műsorban elhangzott: a nő állítása szerint, miután a férfi kikerült a letartóztatásból, durva üzeneteket írt az édesanyjának és a nagymamájának, és vele is kapcsolatba próbált lépni.

„Viktória azért mesélte el a történetét, mert példával akar szolgálni minden bántalmazott nőnek, hogy idejében felismerjék, ha bajba kerültek” – hangzott el a Fókuszban.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!
Ez történt: kiszámolták, mi történne, ha jó fejek lennénk a Földdel

Ez történt: kiszámolták, mi történne, ha jó fejek lennénk a Földdel

Egy hatalmas fényképezőgépben lakik az indiai fotós és családja

Egy hatalmas fényképezőgépben lakik az indiai fotós és családja

Öngyilkos lett Elvis Presley unokája

Öngyilkos lett Elvis Presley unokája