szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sanyargatója összekötözte a fiatal nő kezeit, megverte, majd meztelenül kirakta a lakhelyük elé. Most emeltek vádat ellene.

Sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy 27 éves férfi ellen, aki durván bántalmazta, majd meztelenül kizárta a lakhelyükről élettársát.

A vádirat szerint a férfi és a fiatal sértett tavaly októberben ismerkedtek meg. A kapcsolatuk hamar komolyra fordult, így a nő korábbi életét – egyetemi tanulmányait, munkáját – feladta és idén áprilisban a férfihoz költözött Kaposvár külterületére a vádlott által épített, félig földbe vájt, komfort nélküli helyiségbe.

©

A férfi nem dolgozott, a nő spórolt pénzéből éltek. Amíg együtt éltek, a vádlott rendszeresen fogyasztott kábítószert, a nő mégis felnézett rá, elfogadta az utasításait.

Májusban a vádlott az ágyban fekvő nővel váratlanul közölte, hogy

ő az ördög, akit addig fog ütni, amíg meg nem hal.

Összekötötte a kezeit, testszerte ütötte, cigarettacsikket nyomott el a combján, majd a hajnali órákban kihúzta az épület elé a ruhátlan sértettet. Ott még többször megrúgta, aztán a sorsára hagyta. A sértett ezután napokig bujkált hiányos öltözetben a környező erdőkben, végül egy ismeretlentől kért segítséget, aki megfürdette, felöltöztette és értesítette a rendőrséget.

A nő amellett, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, lelkileg is összetört: hetekig kórházban ápolták pszichés állapota miatt.

A letartóztatásban lévő vádlottra szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást kért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!