szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elképzelhető, hogy a hamvasztás árát akarta eltenni.

Sikkasztás lehetett az oka annak, hogy a korábban bonc­segédként dolgozó pátyi halottszállító emberi maradványokat hordott haza – írja a Magyar Nemzet.

A halottszállítók a szerződésük szerint pénzt kapnak az általuk nyújtott szolgáltatásokért. Ha ebben benne van a hamvasztás díja, de az valójában nem történik meg, az összeget eltéve juthat jogtalan anyagi előnyhöz a halottszállító – részletezte a lap. A cikk szerint a nyomozók most ezt tartják a legvalószínűbb verziónak az ügyben.

A Blikk írta meg, hogy június 19-én pénteken rendőrök jelentek meg egy pátyi háznál, ahol emberi maradványokat találtak. Később Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére azt közölte, a Nemzeti Nyomozó Iroda emberi test tiltott felhasználása bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Gál hozzátette, hogy a testrészek nem életellenes bűncselekményből származnak. A férfi szabadlábon védekezhet a büntetőeljárás során.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!