szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar kormány bőkezűen támogatja "Európa legnagyobb hagyományőrző" rendezvényét.

2021-ben 200 millió, 2022-ben pedig már 350 millió forint jut a központi költségvetésből a Magyar–Turán Közhasznú Alapítványnak, jelent meg a keddi Magyar Közlönyben.

A 444.hu azt írja, hogy az indoklás szerint a kormány az alapítvány „a nemzeti identitás megőrzése érdekében végzett munkáját” ismerte el.

A Magyar–Turán Közhasznú Alapítvány szervezi a Kurultáj rendezvényt, amely a honlapja szerint „a magyarság és egyben egész Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye". Több mint száz, Kárpát-medencei magyar hagyományőrző és civil szervezet részvételével valósul meg. Több száz lovas és több ezer gyalogos hagyományőrző (főleg ősi hun, avar és magyar viseletben, páncélzatban) vesz részt benne aktívan.

Az idei Kurultájt augusztus 21. és 23. között rendezik Bugacon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!