szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A beruházó levélben értesítette őket, hogy jövő héten kikapcsolják az áramot. Ez az a lakópark, amely, bár már évek óta lakják, papíron nem is létezik.

A veresegyházi lakóparkban a lakások papíron még mindig nem kerültek a lakók tulajdonába, ám a családok valójában már rég beköltöztek. Az RTL Híradó tudósítása szerint volt olyan időszak a téli szezonban, amikor fagyoskodtak a családok, mert nem volt fűtés. Melegvíz-szolgáltatás is hol van, hol nincs, nem rég pedig levelet kaptak a lakók a beruházó cégtől, hogy jövő héten az áramszolgáltató kikapcsolja az egész lakóparkban a villanyt tartozások miatt.

A lakók egyrésze tényleg nem fizet rezsit azért, mert a számlát a beruházó állítja ki egy általa kalkulált összegről, mérőóra ugyanis a legtöbb lakásban nincs. Egy lakó arra panaszkodik, hogy többször is próbáltak elszámolást kérni a beruházótól, hogy legalább azt lássák, hogy a számlák valóban be vannak-e fizetve a szolgáltatók felé.

A beruházó az RTL-nek elismerte, hogy tartozik a közműszolgáltatóknak, de szerinte épp annyival, amennyit a lakók nem fizettek ki. Telefonon azt is közölte, hogy valójában egy hónapot kapott az áramszolgáltatótól, így "csak" augusztusban kapcsolják ki az áramot.

A beruházó cég ellen hónapokkal ezelőtt elindult a felszámolási eljárás, néhány napja pedig a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánította a céget, így meggyorsulhat a felszámolási folyamat. A rendőrség is nyomoz a cég ügyében csalás gyanúja miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elviszik a Ligetből az álló péniszű csillagnéző szobrát

Elviszik a Ligetből az álló péniszű csillagnéző szobrát

Milliós bánatpénzt kaphatott a kirúgott szakszervezetis a Suzukitól

Milliós bánatpénzt kaphatott a kirúgott szakszervezetis a Suzukitól

Nem árt sietni, holnap estig ingyen tölthető a videojátékok egyik legjobbja, a Quake II

Nem árt sietni, holnap estig ingyen tölthető a videojátékok egyik legjobbja, a Quake II