szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Emmi minisztere szerint egyelőre még nem tudni, hogy lesz-e a koronavírus-járványnak második hulláma.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Ungár Péter LMP-s képviselő vitára hívta Kásler Miklóst, hogy a szociális ágazat bérrendezéséről beszéljenek, az Emmi minisztere azonban vélhetően nem fogadja el a meghívást, mondta a tárcavezető a Miniszteri percek 8. részében.

Kásler szerint Ungár először egy közös országos körútra hívta meg, de ez több ok miatt sem tud megvalósulni. A nyilvános beszélgetésnek azért nem látja értelmét Kásler, mert szerinte mindössze egy politikai akcióról van szó.

A miniszter a mostani videóban elmondta, hogy a szociális ágazat munkáját nagyra becsüli, szerinte ennek megfelelően megadják a kellő tiszteletet és anyagi megbecsülést a dolgozóknak. A miniszter elmondása szerint, bár a jelenlegi fizetések nem érik el az optimális szintet, az utóbbi öt évben emelkedtek a bérek, Kásler szerint elérték a 2010-es fizetések 114 százalékát. A tárcavezető szerint a béremelés folytatódni fog a jövőben, amennyiben a gazdasági teljesítőképessége ezt lehetővé teszi.

A koronavírus-járvány második hullámát illetően a miniszter azt mondta, látják, hogy környező országokban tovább terjed a vírus, ezért ült össze múlt héten az operatív törzs, hogy egyeztessenek a teendőkről.

Kásler szerint egyelőre senki nem tudja megmondani pontosan, mikor érkezik második hullám, ha egyáltalán érkezik. A miniszter felhívta a figyelmet, hogy ha a lakosság fegyelmezetten viselkedik, akkor jelentősebb második hullámra nem számíthatunk, de azt hangsúlyozta, hogy a „vírusfertőzésnek nincs még vége”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírusossal tárgyalt, karanténba került az újfehértói polgármester

Koronavírusossal tárgyalt, karanténba került az újfehértói polgármester

Hont András: Mit üzen a magyar ellenzéknek Minszk?

Hont András: Mit üzen a magyar ellenzéknek Minszk?

A TikTok legalább 15 hónapon át gyűjtött titokban, tiltott adatokat a felhasználóiról

A TikTok legalább 15 hónapon át gyűjtött titokban, tiltott adatokat a felhasználóiról